Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară O fasolică pentru liniştea noastră Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

#628

suntonlain
Participant

Referitor la a fi nostim, trebuie ca să amintesc două nume de scriitori ale căror lucrări le citeam şi tot răsciteam: Cornel Udrea şi Valentin Silvestru.

Fasolea, la pungă, e luată din supermarketul de lângă mine. Cred că e în perioada de garanţie.

Cred că ar trebui ca să testez eşantioane de alimente înainte de a le utiliza la prepararea mâncărurilor.

Aţi scris că sunt persoane care văd o alchimie in practica artei culinare.

Eu aş alege ca model de descriere al fabricării alimentelor,

ramura industrială numită Metalurgie. Şi aş modela matematic activitatea culinară cu modele matematice folosite in Metalurgie,

văzând mâncărurile ca nişte aliaje.

Cred că metalurgişti sunt şi excelenţi bucătari

Aşadar înainte de a creea şarja de ciobă de fasole, eu trebuia ca să o testez la fierbere.

Ca absolvent de inginerie mecanica, am ceva cunoştinţe de metalurgie,

şi cred că voi deveni un preparator de mâncare ( metalurgistul care zace în mine ) şi un împletitor de ciorapi acceptabil ( proiectantul de sisteme mecanice dixit ).