Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară O fasolică pentru liniştea noastră Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

#598

Cristescu Bogdan
Keymaster

La înmuiat, apa mai trebuie schimbată. Și acesta este un secret. Din această cauză este bine să știi cât de veche e fasolea. Dacă e de peste un an, adică nu de toamna trecută, atunci să te aștepți să fiarbă mai greu.

Cum a spus și jorjette, cantitatea de apă în acest caz nu bate spre formule matematice. Totul se face după cum practic tragi concluziile, adică dacă scade, mai pui apă ca să lași să fiarbă. Dacă a fiert și ai prea multă apă în oală, cu un polonic mai iei din ea până ai atâta lichid cât crezi că ai nevoie.
Ar mai fi totuși o modalitate de a găti ciorbe. Nu știu dacă ai auzit de bucătăria fără foc. Poți găti ciorbe la rece!