Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară O fasolică pentru liniştea noastră Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

#557

Cristescu Bogdan
Keymaster

La ciorbă m-ai prins! E mâncarea mea preferată! Fasolea eu o țin la înmuiat 2-3 ore dacă e uscată. Arunc apa și pun alta după vreo oră, dacă fasolea nu e curată. Oricum se aruncă apa în care o lași, dar cu apă rece nu caldă, fac eu.

Fasolea se ține la înmuiat ca să fiarbă mai ușor. Tot la fel se face cu bobele de soia, de năut, de linte verde, sau grâu, înainte de fierbere (arpacașul fierbe repede, cam cât orezul și nu mai trebuie lăsat la înmuiat).
După ce las fasolea la înmuiat, o pun la fiert. Se mai pune la fiert cu fasolea (în apă) o linguriță de bicarbonat (ajută „să scoată gazele din ea” și fierbe mai ușor). O verific și când e mai moale (nu foarte moale) încep să pun legumele (rădăcinoasele primele), apoi roșii, ardei, gogoșari – după cum ai. Pun bulion, pun și o ceapă tocată mărunt și ulei, aproape de final pun sare și piper. Și tot aproape de final pun borș (sunt moldovean și noi așa servim deobicei, ciorba puțin acrișoară cu borș de putină).
Eu o ciorbă de fasole o fac întro oră jumate (fără timpul fasolelor la înmuiat).