Răspunde la: Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum

Comunitatea celor cu pasiuni Lucru de mana Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum Răspunde la: Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum

#561

suntonlain
Participant

Noutăţi din categoria ‘Bucătăria lu’ Jorjette’

Salată de ouă cu rădăcinoase


Se fierb 6 ouă tari. În timpul în care acestea fierb, se curăţă un morcov, o ţelină nu prea mare, o rădăcină de păstârnac şi 2-3 cepe (de preferinţă roşii) – toate acestea se dau pe răzătoare, mai puţin ceapa care se taie peştişori. Toate ingredientele se amestecă cu o legătură de pătrunjel şi […]

Orez cu peşte afumat


Este un deliciu…Poftă mareee! Pentru două persoane…o cană de orez cu bob lung se fierbe cu 2 căni, 2 jumătate de apă. Când se pune orezul se adaugă şi un sfert de cutie de porumb fiert, puţină mazăre, sare, pătrunjel tăiat mărunt, puţin piper şi busuioc. Se lasă să fiarbă, după care se aşează […]

Spaghetti cu vinete

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1/2 cm înălţime.Se pun într-un vas, se acoperă cu un strat de sare şi se lasă jumătate de oră, după care se spală.
Ceapa se taie , alături de ardelul iute şi se pune la călit cu puţin ulei de măsline. După ce ceapa a fost călită, se adaugă sucul […]

Bulci cu surprize

Ieri a gătit Andrei, iar reţeta lui a fost mai mult decât delicioasă- este un bucătar desăvârşit:
Compoziţia:
Legumele decongelate se pun într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sare şi piper şi 2 linguri de smântână. Se amestecă şi se lasă la foc mic circa 15min. După, se lasă la răcit circa 10 min, […]

Peşte cu legume şi ciuperci

Această reţetă vine ca “urmare” a dezlegării la peşte, pentru cei care ţin postul Crăciunului.
Şi acum, pe rând:
Se spală frunzele de salată, una câte una, cu apă rece, după care se taie, de preferinţă sub forma unor dungi nu foarte groase, nu foarte lungi. Urmează ciupercile- se îndepărtează cozile care pot fi folosite la o […]

Conopidă cu carne de viţel

Se spală conopida, se taie bucăţi şi se ţine aproximativ 5 minute la foc.
Se curăţă roşiile de pieliţă şi se taie în bucăţi destul de mari.

Într-o tigaie rotundă se pune ceapa tăiată mărunt la călit cu ulei şi unt. Se lasă puţin, după care se adaugă carnea de vită tăiată în cuburi nu foarte mici. […]

Lumânărele de Crăciun cu biscuiţi şi ciocolată

Pentru început , avem nevoie de- să spunem- 2 rulade mici de biscuiţi/ nuci (salam de biscuiţi). O să scriu mai jos 2 reţete de salam de biscuiţi, iar voi o să alegeţi cea care vă face cu ochiul.
Toate aceste ingrediente se amestecă, şi aluatul se întinde cu cuţitul ud pe ceolofan presat cu zahăr.
Crema: […]

Biscuiţi Moş Crăciun

Pentru această reţetă este nevoie să cumpăraţi biscuiţi rotunzi- orice cantitate doriţi, nu foarte mici şi fără cremă. De preferat simpli, fără arome. Anul trecut când am făcut această reţetă a trebui să vizitez aproximativ 15 magazine ca să găsesc ceea ce căutam…
Să încep cu partea de sus. Pentru căciuliţă am cumpărat suc de rodii, […]

Yuhuuu, time for a pizza


Cutreierând prin tărâmul de vis al reţetelor mamei mele, am descoperit o reţetă de pizza. De fapt sunt 2 reţete de blat, şi una de compoziţie, dar aceasta din urmă poate fi foarte uşor schimbată, modificată, adăugită şi aşa mai departe. Ce mi s-a păru interesant- blatul care până acum nu ieşea chiar aşa cum […]

Tort cu mere


Pentru acest tort este nevoie de aproximativ 2 kg de mere care se curăţă, li se scoate miezul, se aşează întregi în tigaie după ce aceasta a fost unsă cu margarină. Printre ele se pun fructe sau chiar bucăţi de mere pentru a umple golurile rămase. Se adaugă un sirop nefiert – jumătate de cană […]

Setul urmator