‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară ‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor

Acest subiect conține 12 răspunsuri are 5 voci și a fost actualizat ultima dată de  suntonlain acum 3 ani, 6 luni.

Vizualizare 3 articole - 11 la 13 (din 13 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #2595

    Cristescu Bogdan
    Keymaster

    Uite ca aceasta idee nu am punctat-o noi mai sus! Multumim!

    Eu tai legumele la ciorbe si la supe, diferit. Inainte le taiam cubulete, mai mari sau mai mici cum imi venea. Acum insa le alternez. In farfurie gasesti si cubulete, si felii, rondele sau fasii. Grosimea o cam am eu in ochi, minim 2mm grosime pentru supe si minim 3mm pentru ciorbe … Ciorba in general fierbe mai mult decat supa, si atunci ca sa nu risc sa se sfarme legumele, le las mai mari.

    Stiu pe cineva care taie sfecla rosie in 4, ori care o taie in bucati foarte mari … eu o tai cubulete sau o dau prin razatoarea mare … fiecare taie dupa cum il taie 🙂

    #2596

    suntonlain
    Participant

    Nu stiu pe unde am citit ca e bine ca pentru ciorbe si mancaruri in general, cartofii sa fie taiati in cuburi maricele pentru as pastra gustul, Mi se pare ca nu am citit ci mi-a spus un bucatar o data cand eram la o bere. Acelui bucatar i-am vorbit si despre acest sit. Revenind la cartofi, da asa e, avea dreptate, cartofii taiati in cubulete mai mari, fierti decent ( adica nu in nestire ) sunt mai gustosi, iar supa este si ea parca mai gustoasa. Legumele trebuiesc fierte cu masura, deoarece altfel ori raman nefierte ori sunt prea fierte si nu mai au gust si nici supa nu are gustul care care trebuia ca sa-l aiba.

    #2597

    suntonlain
    Participant

    Ma bucur sa aflu ca am in preajma, fie si virtual, un bucatar cu scoala si nu autodidact. Va urez bine ati venit si sper ca sa ne spuneti cat mai multe chestiuni practice folositoare bucatarilor amatori. 🙂

Vizualizare 3 articole - 11 la 13 (din 13 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.