Fasole batuta cu carnati de casa

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară Fasole batuta cu carnati de casa

Acest forum conţine 0 răspunsuri, are 1 voce, şi a fost ultima oară actualizat de  Adriana acum acum 2 ani, 9 luni.

Vizualizezi 1 postare (dintr-un total de 1)
  • Autor
    Mesaje
  • #2535

    Adriana
    Membru

    Am vazut retete de fasole.Va las o reteta de fasole batuta cu carnati cum facea bunica.

    Ingrediente:
    500 gr fasole uscata alba de preferinta
    cam 250 ml ulei
    4/5 catei de usturoi
    1 ceapa
    1 lingura de paste de rosii
    500 gr carnati de casa afumati
    Mod de preparare:
    Se alege fasolea, se spala in cateva ape,apoi se pune la inmuiat (pentru a scurta din timpul de fierbere a fasolei eu o las de seara pana dimineata la inmuiat in apa rece) si apoi la fiert pana bobul se infoiae bine si devine pastos.Se lasa la racit, o strecuram oprind un pic din acea apa in care a fiert. Se da prin masina de tocat, aceasta pasta se amesteca cu ulei mai punand cate un pic din apa pe care am oprit-o de la fierbere pana devine o pasta ca piureul de cartofi.In aceasi pasta adaugam usturoiul pasat marunt si se sareaza dupa gust.
    Intr-o cratita punem un pic de ulei la incins in care prajim la foc mic ceapa taiata rondele apoi adaugam pasta de rosii. Dupa cateva minute oprim focul si adaugam fasolea batuta.Carnatii se prajesc intr-o tigaie cu un pic de ulei incins si un pic de apa ca carnaciori sa iasa mai fragezi nu foarte uscati.
    Ca sa se mai schimbe reteta cand o mai prepari puteti sa mai adaugati si alte legume, o sa ii dea fasolei un alt gust. O sa fie o surpriza placuta pentru musafiri.
    Merge servita cu muraturi de casa.

    Important: La fierberea legumelor uscate, fasole, linte, mazare sau naut spuma se indeparteaza imediat cum se formeaza.

Vizualizezi 1 postare (dintr-un total de 1)

Trebuie să fii abonat pentru a răspunde la acest subiect.