Mancarica din urzici

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară Mancarica din urzici

Acest forum conţine 1 răspuns, are 1 voce, şi a fost ultima oară actualizat de  Adriana acum acum 2 ani, 9 luni.

Vizualizezi 2 postări - de la 1 la 2 (dintr-un total de 2)
  • Autor
    Mesaje
  • #2547

    Adriana
    Membru

    Urzicile proaspat culese in dimineata insorita, la poale de corcodusi infloriti, (uitati-va cat sunt de fragede, am rupt doar varfurile ei de urzica tanara si plina de seva) se spala bine sub jet de apa, le mai alegeti de eventuale fire de iarba care ar fi putut sa se fi ratacit printre ele:
    urzici 001
    Miroase a primavara, in toata casa!
    Pe foc am pus o oala mare, incapatoare, pe jumatate plina cu apa si o lingura de sare. Cand apa fierbe, parca regretandu-le arunc urzicile in oala.
    Pun capacul si le las sa dea cateva clocote. Nu trebuie fierte mult, urzica cea tanara e frageda si se inmoaie imediat. Le scurg si clatesc sub jet de apa rece – apa lor ar fi fost buna si ea, de leac – pentru eliminarea toxinelor, aport natural de fier, de clatit parul ca sa devina bogat si matasos – dar asta e, am irosit-o fara mila.
    Urzicile fierte le-am transformat intr-un pireu (am folosit o masina de tocat).
    Intr-un vas pun la incins putin ulei, adaug 3 linguri de faina.
    Amestec repede, pentru ca faina sa se imbibe cu grasimea si sa nu faca cocoloase, dar in nici un caz sa nu devina bruna.
    Torn jumatate de litru de lapte fierbinte, amestecand continuu, si las sa fiarba putin, pana se formeaza un sos consistent.
    Adag pireul de urzici, amestec bine, las sa fiarba putin si potrivesc gustul de sare si piper, apoi adaug 4-5 catei de usturoi tocati si 3 linguri bune de smantana grasa.
    Mai fierb maximum 2-3 minute, amestecand continuu, apoi mâncãrica este gata.
    Se mananca cu oua si jumari de slanina.
    Pofta buna!

    #2549

    Adriana
    Membru

    Miroase a primavara, in toata casa!
    Pe foc am pus o oala mare, incapatoare, pe jumatate plina cu apa si o lingura de sare. Cand apa fierbe, parca regretandu-le arunc urzicile in oala.
    Pun capacul si le las sa dea cateva clocote. Nu trebuie fierte mult, urzica cea tanara e frageda si se inmoaie imediat. Le scurg si clatesc sub jet de apa rece – apa lor ar fi fost buna si ea, de leac – pentru eliminarea toxinelor, aport natural de fier, de clatit parul ca sa devina bogat si matasos – dar asta e, am irosit-o fara mila.
    Urzicile fierte le-am transformat intr-un pireu (am folosit o masina de tocat).
    Intr-un vas pun la incins putin ulei, adaug 3 linguri de faina.
    Amestec repede, pentru ca faina sa se imbibe cu grasimea si sa nu faca cocoloase, dar in nici un caz sa nu devina bruna.
    Torn jumatate de litru de lapte fierbinte, amestecand continuu, si las sa fiarba putin, pana se formeaza un sos consistent.
    Adag pireul de urzici, amestec bine, las sa fiarba putin si potrivesc gustul de sare si piper, apoi adaug 4-5 catei de usturoi tocati si 3 linguri bune de smantana grasa.
    Mai fierb maximum 2-3 minute, amestecand continuu, apoi mâncãrica este gata.
    Se mananca cu oua si jumari de slanina.
    Pofta buna!

Vizualizezi 2 postări - de la 1 la 2 (dintr-un total de 2)

Trebuie să fii abonat pentru a răspunde la acest subiect.