De la 1 martie 2012, G anunţă că profită de noi!


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
Legal si ilegal

Ce poate oare să se întâmple pe 1 martie 2012? BIG brother G, anunţă că îşi înnoieşte proliticile de confidenţialitate şi termenii şi condiţiile. Va să zică dacă acum orice serviu G, are propriile lui politici si condiţii pe care le accepţi când devii user nou sau când îl foloseşti, de la 1 martie vei beneficia de o singură filă cu reglementări mai clar scrise, pentru toate serviciile, indiferent pe care îl alegi să îl foloseşti.

Pff, ce complex, nu? Mi-au atras atenţia, citindu-l pe acest the big file,  anumite reglementări. Poate erau şi înainte, nu ştiu, dar acum clar că nu sunt ok. De exemplu :

Când încărcaţi sau trimiteţi conţinut în alt mod în cadrul Serviciilor, acordaţi G (şi părţilor cu care lucrăm) o licenţă globală pentru utilizarea, găzduirea, stocarea, reproducerea, modificarea, crearea de lucrări derivate (cum ar fi cele rezultate din traduceri, adaptări sau alte modificări pe care le efectuăm pentru ca respectivul conţinut să funcţioneze mai bine cu Serviciile noastre), comunicarea, publicarea, executarea publică, afişarea publică şi distribuirea respectivului conţinut. Drepturile pe care le acordaţi în cadrul acestei licenţe au scopul limitat de operare, promovare şi îmbunătăţire a Serviciilor, precum şi de dezvoltare a unor servicii noi. Această licenţă rămâne în vigoare chiar dacă nu mai utilizaţi Serviciile noastre …

Despre alt mod vorbesc ei? Asta înseamnă că orice faci pe serviciile G, eşti de acorrd ca G şi alţii pe care tu nu-i ştii, să folosească lucrurile tale intime în scopul lor sau împotriva ta, oricând vor ei (cei pe care tu nu îi cunoşti!!!). Asta îmi place, pentru că eu ştiam că ei deja fac asta, totuşi acum îmi spun şi mie că oricum nu am ce face, dacă vreau să trimit un email cu un document secret sau intim, acela rămâne în baza de date de la G pentru cazul în care cumva serviciile secrete sau the police vrea să verifice ce scriu eu prin emailuri. Desigur oferirea publică a continutului ce îl mişc prin serviciile G este limitată, că nu găsesc nicăieri public dacă eu caut ceva de la mine din email, dar probabil ei au un motor de căutare G, personalizat, unde prostul G (bot-ul G) caută şi la mine în email nu doar printre site-urile acceptate şi indexate.

Mai departe! Mergem la garanţii şi responsabilităţi. Aici aflăm că G se sustrage şi se dă la o parte în cazul în care cineva care reprezintă legea, intră de la el “de acasă” ca un hacker, pe contul tău, copie şi răscoleşte tot, şi iese. Adică G, află despre asta, va şti cine este individul, dar asta e, nu te anunţă şi nici nu îl opreşte, pentru că se încadrează în “un anumit scop şi neîncălcare a prevederilor legale”, prevederi pe care oricum noi nu le ştim prea bine, şi dacă ele nu-i dau voie, au “ei” grijă să primească permisiunea prin modificarea prevederilor acestea legale (doar nu sunt eu cel care aplică legea, adică cel cu interesele asupra omenirii). Să vedem citatul din the BIG file:

ANUMITE JURISDICŢII PREVĂD UNELE GARANŢII, CUM AR FI GARANŢIA IMPLICITĂ DE VANDABILITATE, CONFORMITATE CU UN ANUMIT SCOP ŞI NEÎNCĂLCARE A PREVEDERILOR LEGALE. ÎN LIMITA PREVEDERILOR LEGALE, EXCLUDEM TOATE GARANŢIILE.

Acum cea mai frumoasă parte, finalul. Noroc că ştiu că G are un umor foarte bine dezvoltat (vezi în ce birouri se joacă angajaţii), şi nu m-am speriat când am citit asta :

Dacă anumiţi termeni şi anumite condiţii se dovedesc a fi inaplicabili, aceasta nu va afecta restul Termenilor şi condiţiilor.

Ce vrea să spună? Adică pe alocuri G a mai scris unele lucruri care nu sunt scrise în lege. Ei le pot aplica, că G este şeful, dar dacă tu îi duci în tribunal şi avocatul tău pledează pe faptul că nu e legal ce a făcut G căci cutare aliniat e “neconstituţional” sau incorect, ei spun ceva de genul “da, aşa este, scuze, poftim ce aveai tu înainte şi ne auzim pe viitor. We watching you!”. Asta, repet, în cazul în care sunt forţaţi printr-o hotărâre judecătorească, dar dacă ei te ard la servicii şi tu eşti un simplu om fără resurse prea multe, rămâi “violat şi fără bani”.

Globalizarea asta o să ne pună la toţi etichete cu cod de bare! Atenţie că nu începe nimic nou ci doar continuă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

× 3 = 15