Biblia modificată – în ce scop?

Pentru noi, cei așa numiți creștini, Biblia este considerată sau poate ar trebui să fie o carte de căpătâi. La sfârșitul sau începutul unor Biblii, nici nu contează unde anume, stă scris că al ei conținut nu are voie să fie modificat, însă din păcate, conținutul este modificat în multe din cărțile reeditate, deci cine ne poate spune nouă că nici cele vechi nu au fost modificate?

Chiar schimbarea unui singur cuvânt înseamnă foarte foarte mult, diferența înțelesului poate fi de la cer la pământ.

Să vă întreb pe voi …care este diferența între cuvântul „plăcere” și cuvântul „nădejde”? Aștept să-mi spuneți voi care este diferența între aceste două cuvinte, între înțelesul lor…să văd și eu dacă au ceva în comun.

De ce vă întreb asta? Pentru că există un pasaj în Biblie în care cuvântul „nădejde” a fost schimbat cu cuvântul „plăcere”. Asta a fost o modificare pe care am sesizat-o întâmplător, pentru că nu am citit Biblia în întregime, știu doar ce am auzit la Biserică.

Întrebarea numărul doi este „care ar fi motivul acestor schimbări”?

După ce voi primi măcar câteva răspunsuri, voi reda și pasajul în care am observat această modificare – și Biblia în care l-am găsit este o Biblie ortodoxă. Deci ce este Biblia până la urmă? Sau ce a ajuns?


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 4 Pareri

  1. Paul Paul
  2. Ego Ego

Spune parerea ta!

 

Sus