Aheron – fluviul din Infern

Fluviu mocirlos din Infern, în mitologia greacă, peste care Haron transportă în luntrea sa sufletele morţilor; fluviu al suferinţei, primeşte afluenţii Pyriphlegethon (Râul de Foc) şi Kokytos (Tânguirea), ultimul izvorind din Styx.

Aheron nu poate fi traversat de umbrele morţilor cărora nu li se oficiase ritualul funerar. Un Aheron geografic real, în Epir, dispare pe o distanţă sub pământ.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii

    1. Era un film cu 2 frati ce au fost „hirotoniti” de ingeri si de dumnezeu pentru a omorâ pe cei care făceau rău altor oameni. Dupa ce îi omora, le puneau pe ochi monezi si le spuneam o rugaciune in latina. Chiar cred ca ceva cu ingeri se numea filmul.

      Ideea e ca monezile in timp sau schimbat, desi la inceput nu era doar vorba de simbolistica ci conta si materialul din care erau monezile. Aurul si argintul nu se ma gaseste in bani de foarte mult timp, dar pusul banutilor pe ochi e mai vechi decat BNR ori alti creatori de bani. Prin urmare, daca imi permiti Ana, voi trece asa mental, aceata idee, alaturi de faza de la inmormantari cand se dau pachete la cei veniti, in trecut se ofereau colaci si fructe, acum se da bere la doza si suc la 3 litri…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *