Ai grijă de tine în timpul sarcinii

Grija faţă de copil începe înainte de a rămâne gravidă şi continuă pe tot parcursul sarcinii.

Să ai grijă de tine în această perioadă înseamnă de fapt să te simţi bine în orice moment, să trăieşti bine, cu excepţia faptului că acum te pregăteşti pentru (înainte de sarcină) sau te întreţii (în timpul sarcinii) pentru o altă persoană.

Obiceiurile tale, cum ar fi fumatul, consumul de alcool sau medicamente vor avea efect asupra fecundării şi atunci când rămâi însărcinată, asupra dezvoltării copilului.

Multe din lucrurile pe care le făceai înainte de sarcină pot fi continuate şi pe perioada sarcinii fără să fii nevoită să le întrerupi, însă există unele care trebuiesc modificate.

Este important pentru orice femeie să ia în considerare un control al sănătăţii înainte de a încerca să rămână însărcinată. Această evaluare înaintea conceperii copilului poate fi utilă pentru a stabili dacă este nevoie de vreo intervenţie specială pentru a creşte posibilitatea unei sarcini şi naşteri sănătoase.

Nutriţia, suplimentele de vitamine şi administrarea medicamentelor, înainte şi în timpul sarcinii, pot influenţa atât sarcina cât şi naşterea. Afecţiunile preexistente (cum ar fi diabetul zaharat, afecţiunile cardiace, infecţia cu HIV), riscurile genetice (de exemplu boala Tay-Sachs, fibroza chistică, hemofilia) sau anomaliile cromozomiale de care este posibil să nu fiţi conştiente, sunt probleme importante ce ar trebui abordate înainte de sarcină.

Femeile diabetice trebuie să îşi controleze cu mare atenţie glicemia înainte de a rămâne însărcinate pentru a le optimiza atât încercarea de a rămâne însărcinate, cât şi pentru întreţinerea unei sarcini normale şi sănătoase.

În final, ceva mai simplu, precum administrarea unei mici doze zilnice de acid folic înainte şi în timpul primelor şase săptămâni de sarcină s-a demonstrat că reduce posibilitatea de naştere a unui copil cu spina bifidă.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *