Aiakos – judecătorul din Infern

1 comentariu la Aiakos – judecătorul din Infern

Aiakos a fost rege al mirmidonilor, în mitologia greacă, fiul lui Zeus şi al Aeginei; pentru deosebitul său spirit justiţiar, zeii l-au făcut după moarte judecător în Infern.

Aiakos avea 3 fii: Peleus, Telamon şi Fokos (ultimul, făcut cu Psamatheia, o Nereidă ocrotită de „ţărmul nisipos”, a fost ucis de fraţii săi vitregi, în cadrul unei suprimări rituale a dreptului de prim născut; cei doi ucigaşi sunt pedepsiţi de tatăl lor prin surghiun, de unde şi faima lui Aiakos de judecător imparţial).

Un mit relatat de Pindar (Nemeice, VIII) spune că o gravă secetă, trimisă de Zeus în arhipelag, îi determină pe basileii din Sparta şi Argos să-l roage pe Aiakos să intervină pe lângă divinul său părinte pentru curmarea calamităţii; rugăciunea lui Aiakos îl convinge pe Zeus să declanşeze ploaia.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *