Alzheimer – s-a descoperit care este riscul de apariţie

7 comentarii la Alzheimer – s-a descoperit care este riscul de apariţie

Gena cunoscută ca fiind responsabilă cu  creşterea riscullui de Alzheimer se pare că alterează creierul pe viaţă.
Cercetătorii au descoperit că tinerii cu genă de tip APOE4 au un pattern crescut pentru această boală. Descoperirea făcută ar putea duce la o descoperire timpurie a riscului de apariţie.

Chiar şi atunci când nu fac nimic, oamenii cu genă de tip APOE4 au un creier mai „ocupat” decât al celor cu genă de tip APOE. Atunci când rezolvă o sarcină sau temă de memorie, cei cu APOE4 au mai multă activitate în zona hipocampusului, zonă   implicată în memoria de lungă durată şi care este cunoscută ca fiind prima zona afectată în cazul bolii Alzheimer.

Cercetătorii susţin că nu toţi cei care au gena de tip APOE4 dezvoltă această boală (un sfert de populaţie), dar este logic ca la unii dintre aceştia partea creierului ce se ocupă cu memoria să „obosească”de la prea multe solicitări şi astfel să se contribuie la apariţia bolii.
Pentru această crecetare, s-au folosit imaginii în timp real asupra creierului a 36 de voluntari cu vârste între 18 şi 35 de ani, pe baza rezonanţei magnetice.

Aceştia se pare că sunt primii paşi în descoperirea riscului de boală Alzheimer. (REUTERS)

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

7 comentarii

  1. S-au s-ar putea sa fie cu totul si cu totul alte cauze si de aceea zona de memorie cu pricina e asa de intens utilizata. Oricum, e un progres ceea ce s-a descoperit.

  2. Asta e, toti ce trebuie sa faci e sa iti traiesti viata la maxim… decat cu Alzheimer, mai bine mort la 60 de ani. Parerea mea…

  3. Mai nou,profesorii de sport au intrat in panica,s-a descoperit pe baza unui studiu statisic ,ca exista un risc major pentru sportivi sa fie afectati de aceasta boala.Eu personal cunosc doi profesori de sport la mine in oras care au avut aceasta boala,care a aparut inca in timpul exercitarii profesiei.Stiam toti si ne era mila de ei.Au decedat amandoi.

  4. Imi pare ca-i putin cam bullshit asta cu rezonanta magnetica. In plus , e maladie degenerativa, face zob tot creierul in timp. Ultima victima celebra este Terry Pratchett pentru care am tot respectul.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *