Am nevoie de atenţie!

Mă uit în jur şi îi văd pe toţi, inclusiv pe mine, cum cautăm le ceilalţi  priviri, confirmări, aprecieri, lucruri pozitive, care să ne mângâie orgoliul. Atunci când nu primim însă ceea ce căutăm , avem tendinţa de a fi trişti, supăraţi, chiar nervoşi în cazul în care primim un răspuns negativ care nu se potriveşte cu aşteptăriloe noastre.

Care o fi cauza?

Mă gândesc că sunt mai multe cauze care „caută atenţia„. Una dintre ele cred că este neîncrederea în propria persoană şi în propriile forţe. Cum nu avem suficientă încredere în noi, suntem siguri că ceilalţi ne pot susţine. Atunci când suntem supăraţi, nu căută sa găsim zâmbetul în noi, ci aşteptăm să vină de la altul…să spună cineva o glumă, o vorbă bună, de îmbărbătare…şi totuşi noi îl purtăm tot timpul cu noi.

O altă cauză este desconsiderarea pe care o întelnesc unii în fiecare zi în cadrul familial. Am o prietenă care acasă foarte rar aude de la familie cuvinte de încurajare sau lucruri care să o facă să se simtă bine, şi asta este un motiv pentru ea să le arate atât lor cât şi celorlalţi că „EA POATE„. Dacă ar şti acest lucru doar pentru ea şi ar fi conştient de el, ar fi suficient, dar ea aşteaptă de la ceilalţi ca să-şi poată demonstra capacităţile.

Absenţa lucrurilor pozitive este o altă cauză pentru căutarea atenţiei-atunci când avem o viaţă ce ne nemulţumeşte, sperăm să găsim o fărâmă de sperantă la ceilalţi, nu în noi, sperăm să ne lumineze o rază de soare , deşi raza de soare suntem noi, sau e în noi.

În general căutam atenţie prin modul în care ne îmbrăcăm (cum ne simţim pe stradă când toţi ochii sunt îndreptaţi spre noi?), prin modul de exprimare a ideilor, de a face un anumit lucru, sau de a face ceva nou , prin dramatizare, prin aborbarea tipului de control „bietul de mine”- depinde doar ce caută fiecare….

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 10 păreri

  1. Daniela Daniela

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.