Ambalarea şi păstrarea plantelor medicinale, ierburilor si scoartelor

Ambalarea şi păstrarea plantelor medicinale se fac după uscare, în saci (din material natural sau hartie) sau în lăzi. Altfel plantele se degradează şi pierd o parte bună din principiile active.

Citeste mai intai despre procesul de uscare al plantelor medicinale, proces ce precede ambalarea.

Ambalarea părţilor ierboase se face pe timp noros sau dimineaţa, când nu este prea cald, spre a se evita sfărâmarea lor.

Părţile de plantă uscata se pun în lăzi, saci de hârtie, saci de pânză sau baloturi presate, conform standardului pentru fiecare plantă.

Florile se ambalează în general în saci de hârtie sau în lăzi căptuşite cu hârtie. Frunzele şi iarba se ambalează în saci sau saltele de pânză. Când se păstrează mai mult timp este bine ca ele să se preseze în baloturi.

Rădăcinile se ambalează în general în saci de pânză, dar pot fi şi ele presate.ambalarea-plantelor-medicinale

Plantele ambalate vor fi etichetate, punându-se o etichetă în interiorul sacului sau ambalajului respectiv, iar una în afară, pe ambalaj. Pe etichetă se trece denumirea plantei, atât cea populară, cât şi cea ştiinţifică, părţile de plantă care sunt ambalate (rădăcini, iarba, frunze, flori) şi eventual dacă vreţi să aveţi o idee, greutatea lor.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!