amuletă (lat. amuletum – obiect magic ferind de rele)

Amuleta aducătoare de noroc 1Obiect mic, purtat în special de primitivi, pentru presupusa lui forţă magică de a aduce noroc purtătorului; de obârşie mitică, la popoarele civilizate obiceiul se transferă în superstiţie, unele amulete socotindu-se făţiş profilactice, apărătoare de duhurile rele ale bolilor, altele fiind mascate de pretextul ornamentului simbolic pur.

Tipologia amuletelor diferă; de exemplu, în India are numele generic mangala (noroc), dar purtată ca pandantiv sau ca brăţară, se numeşte pratisara, iar când are caracter apotropaic e numită rakşă.

Share the Love!

3 comentarii la „Amuleta aducătoare de noroc”

 1. Nicu
  Nicu

  Voi chiar credeti in asa ceva? Amuleta aducatoare de noroc- mai intraiurea nici ca se putea. Care amuleta cand oamenii mor de foame. Nu e mai bine sa va apucati de lucruri serioase cum ar fi sa treceti al actiune.

 2. Dragos Bunea
  Dragos Bunea

  Este ceva amuleta norocoasa care sa ma ajuta cu homosexualitatea? Mi-am dat seama ca sunt gay si parintii m-au alugat din casa.
  Va rog sa ma ajutati ca sunt disperat.

  1. Cristescu Bogdan

   De-ai putea tu, sa stii ce vrei, poate ca asa ai sti cum sa te ajuti! Fii disperat in continuare sau schimba-ti atitudinea fata de tine!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *