amuletă (lat. amuletum – obiect magic ferind de rele)

Amuleta aducătoare de noroc 1Obiect mic, purtat în special de primitivi, pentru presupusa lui forţă magică de a aduce noroc purtătorului; de obârşie mitică, la popoarele civilizate obiceiul se transferă în superstiţie, unele amulete socotindu-se făţiş profilactice, apărătoare de duhurile rele ale bolilor, altele fiind mascate de pretextul ornamentului simbolic pur.

Tipologia amuletelor diferă; de exemplu, în India are numele generic mangala (noroc), dar purtată ca pandantiv sau ca brăţară, se numeşte pratisara, iar când are caracter apotropaic e numită rakşă.

Share the Love!

3 comentarii la „Amuleta aducătoare de noroc”

  1. Nicu

    Voi chiar credeti in asa ceva? Amuleta aducatoare de noroc- mai intraiurea nici ca se putea. Care amuleta cand oamenii mor de foame. Nu e mai bine sa va apucati de lucruri serioase cum ar fi sa treceti al actiune.

  2. Dragos Bunea

    Este ceva amuleta norocoasa care sa ma ajuta cu homosexualitatea? Mi-am dat seama ca sunt gay si parintii m-au alugat din casa.
    Va rog sa ma ajutati ca sunt disperat.

    1. De-ai putea tu, sa stii ce vrei, poate ca asa ai sti cum sa te ajuti! Fii disperat in continuare sau schimba-ti atitudinea fata de tine!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *