Amuleta aducătoare de noroc

amuleta aducatoare de noroc

amuletă (lat. amuletum – obiect magic ferind de rele)

Obiect mic, purtat în special de primitivi, pentru presupusa lui forţă magică de a aduce noroc purtătorului; de obârşie mitică, la popoarele civilizate obiceiul se transferă în superstiţie, unele amulete socotindu-se făţiş profilactice, apărătoare de duhurile rele ale bolilor, altele fiind mascate de pretextul ornamentului simbolic pur.

Tipologia amuletelor diferă; de exemplu, în India are numele generic mangala (noroc), dar purtată ca pandantiv sau ca brăţară, se numeşte pratisara, iar când are caracter apotropaic e numită rakşă.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii

  1. Voi chiar credeti in asa ceva? Amuleta aducatoare de noroc- mai intraiurea nici ca se putea. Care amuleta cand oamenii mor de foame. Nu e mai bine sa va apucati de lucruri serioase cum ar fi sa treceti al actiune.

  2. Este ceva amuleta norocoasa care sa ma ajuta cu homosexualitatea? Mi-am dat seama ca sunt gay si parintii m-au alugat din casa.
    Va rog sa ma ajutati ca sunt disperat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *