Vreau să îți prezint o tehnică foarte ușoară de promovare web gratuită, într-o manieră din care aduni backlinkuri de calitate și îți asiguri o indexare rapidă de la motoarele de căutare.

Înainte de a începe, trebuie să îți amintesc că orice modificare faci spre o promovare online, rezultatele nu vin imediat. Acordă timp și urmărește statisticile traficului organic (din motoarele de căutare).

Dacă nu folosești încă Google Search Console, te sfătuiesc să îți pornești acest serviciu din contul tău google! Este o unealta ideală pentru webmasteri prin care Google îți analizează starea de indexare a sitului tau și îți oferă sugestii pentru remedierea diverselor probleme (erori 404, date structurate eronate, probleme seo etc.).

Pe ce situri îți poți face publicitate web gratuită?

Cel mai simplu ar fi să te orientezi către forumuri și comunitati. Forumurile și grupurile virtuale sunt ținta mea în acest mic tutorial! Există multe aplicații CMS (Content Management Systems) precum WordPress, Joomla, Drupal ce permit transformarea sitului intr-un forum sau o comunitate. Există forum-uri în care adminii permit userilor să aibă o pagină de profil. Pe astfel de pagini vei putea avea un link catre site-ul tau, adică publicitate web gratuită.

Dacă aceste pagini de profil sunt și indexabile (adică nu au restricție prin fișierul robots.txt (sau meta tag) atunci merită să încerci sa devii membru pentru o pagina de profil in care sa iti faci singur reclama si sa iti pui un backlink catre situl tau.

Cum găsești aceste forumuri ce permit backlinkuri de calitate de pe pagina de profil a utilizatorului?

Simplu, foarte simplu! Caută pe Google următoarea sintagmă:

site:.ro inurl:/user/register

Aceasta sintagma de cautare contine doua solicitari: toate site-urile cu domenii .ro si toate paginile care au in url formula /user/register
forum profil blog backlink

Dacă nu ești familiarizat cu căutările avansate în Google Search, te sfătuiesc să înveți principalele comenzi tip operatori de cautare.

Rezultatele vor fi site-uri românești care au posibilitatea de înregistrare. Mai departe, le accesezi pe rând și la fiecare, urmărești:

 1. Cauți și vizualizezi pagina de profil a unui user să vezi ce detalii poți completa (te interesează link-uri și biografie, pentru ca uneori poți insera link în biografie sau sectiunea „Despre mine” in format HTML daca nu are un editor ci e un simplu textarea)
 2. Verifici fisierul robots.txt (numesite.ro/robots.txt direct în browser) să nu aibă Disallow pe structura URL a paginilor de profil pentru useri (în general structura e numesite.ro/users/nume-user)
 3. Îți faci cont, intri la editare profil, și încerci să completezi cât mai sincer și mai natural datele personale inclusiv adresa sitului tău, avatar, și o scurtă biografie despre tine (mai toate profilele permit completarea unei biografii)
 4. Pentru o mai bună credibilitate în cazul în care admini șterg useri fără activitate, intră și comentează pe forum atunci, o dată măcar, apoi salvează undeva adresa și mai intri o dată la 2-3 luni să mai comentezi ori să postezi ceva pe forumul respectiv!

Aș lua un exemplu să îl parcurgem împreună, dar cred că asta ar însemna să dau de gol tehnica în fața adminilor de forumuri. Te voi considera perspicace și descurcăreț și te aștept cu întrebări!

Atenție, prin această tehnică urmărim acumularea de backlink-uri noi, fapt ce va duce la o crestere in pozitii la rezultatele de cautare, mai ales dacă forumul ales de tine este bine cotat pe NET.

Mai multe linkuri externe, mai multe afisari in rezultatele de cautare pe Google, deci mai mult trafic catre situl tau!

NOTĂ 1! Verifică de două ori înainte să pornești să îți faci cont. Păstrează adresele cu conturi și accesează-le periodic. Acordă o importanță acestei tehnici ca să fie cu adevărat un success garantat! Fii sincer și rezonabil când îți promovezi link-uri, nu atrage atenția cum că ești cu cont nou acolo doar pentru a primi un link către situl tău.

NOTĂ 2! Îți sugerez să îți promovezi URL-ul principal dar și URL-uri la unele pagini interne!

NOTĂ 3! În unele situații poți avea link în semnătura. Dacă nu ești familiarizat cu stilul web forum, exploatează și vei învăța!

NOTĂ 4! Poți găsi mai multe resurse dacă analizezi tipul de platformă open-source folosită la forumuri și găsești forma URL de la pagina de profil membru.

Share the Love!

15 comentarii la „Backlinkuri de calitate – Promovare web gratuită”

 1. vali
  vali

  multumesc pentru articol ! cu adevarat util..chiar cautam backlink-uri dofollow pentru proiectul meu si nu stiam cum le pot descoperii

 2. ALEX
  ALEX

  Super! Pana acum nu am lucrat la partea cu baclinkurile. stiam ca trebuie facuta, ca e o parte importanta dar nu stiam de unde s-o apuc. Acum stiu :) Multumesc!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *