Ingrediente baclava cu nuca

  • 1 pachet foi placinta
  • 150 margarina
  • 400 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 ou

Ingrediente sirop pentru baclava

  • 350 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • esenta de vanilie – 1 fiola

Mod preparare baclava cu nuca

Se taie foile dupa forma tavii pentru a nu avea margini inalte.
Se impart foile in 3 parti egale si aveti grija ca partea ce-a mai buna sa vina deasupra.
Amestecati nuca cu scortisoara si zaharul,cele 3 linguri.
Intr-un vas topiti margarina.

Intr-o tava tapetata cu hartie puneti prima foaie de placinta si ungeti bine cu margarina…repetati pana terminati primul rand de foi. Adaugati jumatate din nucile macinate.

Din nou repetati cu foile procedura de mai sus pana terminati al doilea rand de foi si din nou nuca si foi unse cu margarina.La ultima foaie nu se ung dasupra. Se preseaza bine foile si cu un cutit foarte bun si fin se taie formele dorite.Tineti bine de foaie pt a avea niste forme corecte.
Incalziti cuptorul.

Inainte de a da tava la cuptor se unge fiecare patratel sau forma data cu oul batut f bine si in strat subtire.Atentie a nu varsa ou printre acestea . Se lasa la cuptor pana capata frumoasa culoare aurie.

Intr-un vas se pune apa,mierea si zaharul si se lasa sa se topeasca bine zaharul.La final se trage vasul de pe foc si se pune esenta.
Cand scoatem tava din cuptor turnam imediat compozitia de mai sus,siropul rezultat.

Se lasa aproximativ 4 ore pt a se raci si a se insiropa foarte bine. Este o reteta delicioasa, foarte dulce care se prepara foarte simplu. Dulceata si aroma puternica de nuca o face atat de gustoasa si de preferata.

Pofta buna.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Share the Love!

4 comentarii la „Baclava cu nuca”

  1. ianis28

    Dominic sigur ca se poate doar ca untul si nuca impreuna sunt o bomba prea mare pt ficat.Margarina e ceva mai usoara si mai lejera mai ales ce-a light,plus ca mai tot untul la noi are sare care schimba usor gustul acesteia.

  2. dominic

    Se poate inlocui margarina cu unt, nu?

  3. ianis28

    Robert te astept cu impresii dupa ce o incerci.La mine nu a mai ramas nici macar o bucatica ,care sa prinda macar miezul noptii.Cum s-a insiropat bine a disparut ca prin magie.O reteta simpla si delicioasa.Daca vrei la exterior o poti orna usor cu fistic nesarat maruntit…

  4. Robert

    mereu pentru mine baclavaua a fost un mister pt ca la cat de buna este la fel de mult m-am intrebat cum se face si nu stiam ca este chiar atat de simplu :D 10x

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *