Baia cu aburi, o excelentă pregătire pentru masca de frumusete

Baia cu aburi este una dintre metodele vechi pentru curăţarea în profunzime a feţei. Umiditatea cât şi căldura, duc la înmuierea straturilor cutanate superficiale care se exfoliază mai uşor. Circulaţia sanguină a pielii este stimulată, porii se deschid, favorizând drenarea toxinelor şi impurităţilor, eliminate apoi prin transpiraţie.

Rezultatul: un ten perfect, purificat până în profunzimea porilor. Baia cu aburi constituie şi o pregătire ideală pentru o masca de frumusete: dilatarea porilor permitând o mai bună asimilare a agenţilor activi de către piele, efectul măştii fiind intensificat.

Cum se face baia cu aburi?

baia cu aburi pentru fataPentru a prepara baia cu aburi, clocotiţi apă într-un vas, adăugaţi amestecul de plante medicinale dorit şi lăsaţi să infuzeze acoperit timp de două-trei minute, apoi veţi putea îmbunătăţi decoctul cu câteva picături de ulei esenţial.

Aplecaţi-vă confortabil deasupra vasului. Distanţa între faţă şi suprafaţa lichidului cald nu trebuie să depăşească treizeci-patruzeci de centimetri. Pentru ca aburii să nu se împrăştie, se acoperă capul cu un prosop mare, care să cuprindă şi vasul. Având o durată de 3-5 minute, o baie de aburi nu trebuie în nici un caz să depăşească 10 minute. Vă puteţi proteja ochii de căldură cu ajutorul unei mănuşi de toaletă, de exemplu.

Imediat după baia cu aburi se recomandă aplicarea unei masti de frumusete adaptate tipului vostru de piele. Dacă decoctul conţine puţine uleiuri esenţiale, îl puteţi folosi mai apoi pentru a îndepărta de pe faţă urmele măştii.

Baia cu aburi este deosebit de indicată pentru pielea grasă şi impură. În schimb, în caz de piele uscată şi matură, trebuie să se respecte un interval de cel puţin trei săptămâni între două băi. În prealabil ar fi bine să se ungă faţa uniform cu ulei şi se masează uşor, şi, după terminarea băii de abur, să se rehidrateze pielea ca să se prevină posibila ei uscare sub efectul căldurii.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. Alina Alina
  2. Razvan Razvan

Spune parerea ta!