Prietenii ştiu de ce berea nefiltrată e cea mai bună bere


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!

E cald, sunt bărbat şi am căzut pradă ispitei… Am început cu una şi acum nu mă mai satur. Recunosc sunt un consumator înrăit, dar totul cu o condiţie, să fie bună. Când spun bună, vreau să zic că să fie desăvârşit de bună. Blondă, să facă spume … să fie rece cu gust şi calitate.

Le-am testat pe toate şi anul ăsta vă spun sincer, cea mai bună bere este Berea Nefiltrată de Grâu, de la Bergenbier. Bă frate e incredibilă la gust. Nu am turnat-o în pahar că beau din doză sau din sticlă, dar dacă e şi tulbure ca în reclamă, deja parcă le văd pe restul firmelor în reclame cum spun:

“Noi nu vă oferim calitatea decât după ce filtrăm berea de toate impurităţile.”

Asta ca şi cum unii până acum susţineau că “impurităţile” trebuiesc eliminate, şi sigur acum după apariţia Berei Nefiltrate, tot aşa o s-o ţină. Berea asta are 5% alcool, are gust dulce amărui, miros fin şi o aromă unică, cred că de drojdie de bere (în reclamă spun că asta e impuritatea secretă din bere).

Berea nefiltrată de la Bergembier în principiu e tot un fals. Ei ne aburesc cu reţetele tradiţionale cu nu ştiu ce premii câştigate cu nu mai ştiu ce inovaţii. Adevărul e că până nu bei o bere făcută cu adevărat tradiţional, homemade, nu mă crezi când îţi spun că ăştia bagă E-uri în bere şi o tratează de schimbă percepţia şi gustul oamenilor în aşa fel încât la un produs cu adevărat natural mulţi strâmbă din nas.

Berea îmbuteliată în primul rând conţine “acid” adică CO2, introdus artificial. Aciditatea berii este dată aşadar de compuşi adăugaţi. Gustul este susţinut cu arome artificiale (cum spun ei natural), culoarea este dată şi de coloranţi, pasteurizarea asigură aşadar un anume termen de valabilitate, dar în acelaşi timp elimină chestii bune, ca la lapte, dacă e pasteurizat ţine şi 2 luni, ceea ce ar trebui să spună clar că dacă în 2 luni nu creşte viaţă în lichid, acel lichid e mort nu e viu … înţelege-ţi?

E ca şi cu cei de la Prigat când spun că vând suc cu pulpă de fruct. Ori cei cu Teddy cu morcov, fructe şi vitamine. Cine bea mai mult timp aceste produse, are impresia că un suc de portocale aşa are gust, că un suc cu morcov şi măr aşa are gust, etc. Totul se rezumă la bani, şi dacă vrei să vezi adevărul trebuie să încerci să faci tu cu mâna ta.

FALS! Berea nu aşa are gust, sucurile nu aşa au gust. Acest gust este ceea ce oferă firmele afaceriste în schimbul banilor ce îi dăm. Ieftin, să arate într-un fel şi să atragă, asta e ideea oricărui produs. Uneori educaţia oamenilor este făcută de afacerişti, consumatorii nici nu ştiu cum e produsul respectiv fără chimicale adăugate în plus.

Cum se prepară berea nefiltrată?

Totuşi, uitaţi cam cum ar arăta cu adevărat Berea Nefiltrată de Grâu, promovată acum de cei de la Bergembier, fără să fie trecută prin procese artificiale şi fără să aibe adăugate rahaturi chimice pentru păstrare conform normelor criminalilor de la UE.

Mie îmi place că cei doi din video se distrează la maxim. Cool americanii ăştia cu berea făcută acasă!

Ca şi observaţie, în principiu berea făcută în casă se prepară ca şi borşul de putină. În video-ul următor tipul chiar foloseşte o reţetă simplă şi fără complicaţii inutile:

Totuşi nici asta nu e reţeta 100% tradiţională şi natural făcută.

2 comentarii la „Prietenii ştiu de ce berea nefiltrată e cea mai bună bere”

  1. fotograf Bucuresti

    O reclama bine scrisa la berea autohtona nefltrate, dar care din pacate nu are nimic in comun cu gustul berii nefiltrate asa cum e ea in Germania sau Belgia. :)

    1. Te credem pe cuvânt, doar că nu am avut încă această ocazie de a consuma bere nefiltrată in Germania sau Belgia. Sunt convinsă că nici nu se compară – poate o să putem face şi noi o comparaţie. În general la toate produsele de pe piaţa românească, totul e făcut pentru market – totul e o minciună de marketing, aşa că e mai mult cu numele bere nefiltrată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

63 − 53 =