Blogging: Bloguri DoFollow – Care este faza?

De când cu această opţiune inclusă în optimizarea SEO, nu mai înţeleg care este faza cu cei care au rămas dofollow. Ca să îţi ţii PR-ul „acasă” trebuie să controlezi link-urile pe care le trimiţi. WordPress are pentru acesta pregătit pentru tine o serie de plugin-uri pentru dofollow/nofollow links.

Întrebarea se pune, ce fac cei care aleg să meargă pe link-uri dofollow pe blog, conştienţi fiind de consecinţe? Ori nu le pasă de SEO ori le convine mai mult poziţia de pe flancul celor „speciali” şi „căutaţi”.

Privesc din ambele unghiuri, şi poate şi dintr-un al treilea.

  1. În primul rând SEO a devenit o luptă grea pe care o duc la apogeu doar cei care sunt „răi”. S-a ajuns ca pentru SEO să faci nişte măgării ce întrec limita bunul simţ. S-a pierdut respectul faţă de vizitator, aşa ca în viaţa reală, a politicienilor faţă de oamenii care îi aleg. E normal ca cei cu un nivel mai ridicat de conştiinţă, care sunt capabili să ştie de ce fac ceea ce fac, să aleagă să facă ce consideră că este bine, bine care nu corespunde deseori cu binele de la masele de oameni considerate oiţe, aşadar să aleagă să fie speciali şi să ofere dofollow links la ei pe blog.
  2. În al doilea rând chiar dacă ai unelte performante să îţi faci treaba, unii dintre noi, unii oameni, aleg să lucreze fără chestii performante, făcând treaba până la capăt, ok, şi fără ele. Poate de aceea unii nici nu se sinchisesc să dea vreo importanţă vreunui truc SEO. Ar putea fi inclusă şi necunoaşterea, după vorba aia că ce nu cunoşti nu te poate afecta.
  3. În al treilea punct, mă duc şi privesc totul din univers. Un SEO dincolo de barierele realităţii. Un motiv de îngrijorare, un motiv de a ne fixa conştiinţa umană în baremele pe care creierul raţional şi logic le „iubeşte”. Şi văd că totul se învârte în jurul ombilicului. Atârnă totul de un fir subţire, legănat de roboţelul din ombilic. Buricul pământului o fi chiar Google, că de nu, ce ar mai fi internetul?

bloguri dofollow

Ar fi atâta SEO pentru Yahoo? MSN? NU! Google nu este superficial, iar special, crează magie în creierele oamenilor. Este SEO lui nu al nostru, al celor care scriu. Apoi, păşind dincolo de barierele universului, mă întreb cine suntem noi cei care scriem? Aproape că nu mă pot recunoaşte în ceea ce scriu, căci eu, nu sunt doar ceea ce scriu. În regulă, las aici o parte din ce ştiu, dar ce ştiu eu? Eu ştiu totul doar uitându-mă în jur şi văzând totul, dar raţional eu nu pot defini totul, dar măcar încerc.

„Am lucrat o viaţă în laborator. Încercam să extrag 100 decigrame de mielina din 4000 de tone de râme. Toţi îmi spuneau că este imposibil. Şi eu uneori parcă mă săturam şi-mi spuneam că fac o muncă imposibilă. Dar unii îmi spuneau că dacă eu sper … speranţa moare ultima. Am sperat, şi întradevăr, la finele vârstei, mi-am dat seama că nu este posibil ceea ce vroiam să fac. Măcar am demonstrat asta ştiinţific, pentru logică şi raţiune. Dar totuşi, la ce folos? Am trăit atâta timp încercând să dovedesc ceva ce de la început în adâncul fiinţei mele ştiam? Am pierdut anii vieţii căci nu am avut curaj să ascult glasul din mine ci am ascultat glasul minţii egoiste! Am uitat ce înseamnă să mă bucur de lucrurile simple!”


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!