Şi noi bloggerii stăm cu ochii pe statistici precum oricare altul din domeniul scrisului, cel care are grijă să ofere ca şă primească. Analizarea propriei tale activităţi pe perioade de timp te ajută să te înţelegi, să ştii ce faci şi cum să faci.
Dacă ar fi să împrumutăm sau doar să aruncăm cu ochiul la TV am sesiza că da, titlul este mai important decât conţinutul. Şi nu doar la TV, în presa scrisă se respectă această idee.
Este ceva general?
Prea puţin probabil, căci eu personal nu consider general ceva ce nu este etern aşa. General este că ne culcăm noaptea şi ne trezim ziua, dar să spunem că este general că un titlu este mai important decât conţinutul, nu!
România suferă de boala titlurilor, în presă, la TV, în diferse manifeste sau publicaţii, titlurile sunt manipulative, ele merg predominant pe vibraţii joase, cuvinte alese pentru a instiga psihicul la atitudini ce nu ţin de un nivel ridicat de manifestare cognitivă.
Am sesizat cu stupoare că titlurile cele mai importante, cele mai „accesate” sunt cele care descriu o necesitate a celui ce observă (pe blog, vizitatorul) sau cele care „arată cu degetul”. La ultimul fel intră mai toate titlurile din sfera blogurilor. Cei mai de succes bloggeri în procentaj de peste 90% „arată cu degetul”.
Poate deveni conţinutul mai important ca titlul?
Desigur, părerea mea este că va fi aşa atunci cânt persoana ce scrie va trimite informaţia din inimă către vizitatori. Să vorbim de dragoste aici pe internet, pentru unii poate părea stupid, dar eu mă refer la o dragoste ce seamănă mai mult a respect pentru cunoaşterea şi şi evoluţia noastră, a oamenilor. Interesele acum sunt în faţa oricărei alte valori sau conduc cam toate virtuţile, asta nu e bine, că noi nu suntem doar interesul nostru, nu?
Era un proverb care zicea: „Facandu-i pe oameni sa se ocupe de propriile lor interese, ii impiedicam sa strice interesele altora”
Cum vi se pare? Mie TOTAL GRESIT!
Si de ce mi se pare total gresit? Mai era un proverb care zicea ca „In razboi orice este permis”…
Si totusi noi toti dorim PACE, dar cum sa o obtinem daca zi de zi noi ne-am omori ca sa ne obtinem interesul? Si de cele mai multe ori il obtinem pe cai ce oglindesc inechitatea…
Oricum in toata viata mea, am observat ca daca incerc sa obtin ceva prin metoda asta esuez. Si prin „esuez” ma refer la faptul ca, chiar daca il obtin va fi la fel ca un Kitch (nu stiu daca se scrie asa).
De exemplu blogul asta este poate nu asa de bine cunoscut ca si Cancan, dar este mult mai apreciat.
Sanatate si fericire!
Un domn cu papion spunea „voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii deacord cu mine”, pentru că asta a dat roade, de asta acum există şi se menţine democraţia. Ce anume este total greşit? Idee? Interesele noastre oricum există, dar când ni le creem noi, conştienţi şi nu le împrumutăm de la alţii din jur (cum spune Bitză pe piesa Vicii), ne sunt benefice, că sunt ale noastre şi ne vizează, creştem o dată cu ele, învăţăm din ele, dar de ni le induce cineva, interesele induse fie de globalizarea unor chestii, fie de generalizarea valorilor umane, fie de politică etc, ne afectează personalitatea; pur şi simplu ajungem să nu mai ştim cine suntem cu adevărat, cum ai zis şi tu o dată,Eu_pseudonim, sunt unii care nici nu sesizează că ceva nu este în regulă cu ei sau că suferă de ceva, dar să mai facă ceva să repare la felul lor de a fi!
Este această funcţie, poţi filtra rezultatele, dar probabil tu spui să o facă google pentru tine pe baza unui sistem de cântarire implementat. Cred că deja sunt 2 categorii şi ar fi simplu de automatizat, nu manual cum este acum.
Dar nu asta era ideea, eu am spus cum stau lucrurile. Şi eu mă aflu în groapa celor care vânează titluri. Şi sunt mulţi, poate uneori şi un titlu de al tău este unul „şmecher”. Ideea este că noi facem ceva conştient sau inconştient, în aşa fel încât să ne atingem scopul.
Dacă pe blogul tău (n-o lua personal) scrii fără să-ţi pese de cine te citeşte, este ca şi cum nu ai nici o dorinţă, nici o poftă.
Dacă nu m-am făcut înţeles, uite dau un exemplu. Să scrii pe blog este exact ca în viaţa, trăieşti. Dar dacă nu trăieşti pentru ceva, îţi piere pofta de viaţă. Aşa şi în blogging, dacă nu scrii pentru o dorinţă de a ta, dacă nu ai un interes aici pe internet, pierzi vremea degeaba şi îţi mai şi face rău la sănătate, aşa că poţi să alegi să faci altceva …
Poate interesul este o scuză, dar incontestabil ne motivează oricând şi oriunde!
Titlul mereu ar trebui sa fie o rezumare a textului.
Daca cineva abuzeaza de acest aspect ar trebui sa fie taxat de public prin eliminarea sa din lista de cautari/citiri.
Chiar, uite o idee foarte buna pentru responsabilizarea emitatorilor de informatie. Ce ar fi sa faca baietii de la google ar face un sistem de filtrare a cautarilor pe diverse principii.
De exemplu cum bagi in spam sa bagi intr-o lista stocata pe pc-ul tau sa nu mai fie incluse in cautari anumite dns-uri.
Indiferent ce caut vreau sa caut fara cancan.ro sau fara realitatea.net. Poate ca o astfel de functionalitate a moturlui de cautare ar mai responsabiliza folosirea relevanta a titlurilor.