Bucataria lui Jorjette

  • Fructe conservate in miere de albine – reteta si trucuri

    Fructe conservate in miere de albine – reteta si trucuri

    Fructe conservate in miere de albine inseamna sa iei mierea (un produs la origine provenit de la flori) si sa o amesteci cu fructele, rezultatul polenizarii, un moment decisiv din culegerea produselor necesare producerii mierii de albine. Mierea de albine este în primul rând o substanța dulce produsă de albine, din nectarul florilor sau din…

    Continuă lectura

  • Limoncello sau lichior de lamaie ~ Reteta + proprietati si beneficii

    Limoncello sau lichior de lamaie ~ Reteta + proprietati si beneficii

    Limoncello este o reteta traditional italiana. In Italia acest lichior de lamaie se consuma dupa masa pentru o mai buna digestie, sau ca o bautura racoritoare. Pentru pregătirea lichiorului limoncello, ingredientul esențial este, evident, lamaia, care ar trebui să aiba o forma eliptica, sa fie de dimensiuni medii-mari și cu coaja groasa, bogata în uleiuri…

    Continuă lectura

  • 12 Retete cu avocado – cum sa prepari acasa avocadele

    12 Retete cu avocado – cum sa prepari acasa avocadele

    Urmează să iti prezint o serie de retete cu avocado ușor de preparat acasa. Fructele de avocado sunt bogate în substanțe nutritive, au un gust aparte, o textură unică și pot fi servite la mic dejun, la prânz, la cină sau ca desert. În combinație cu alte fructe poți prepara o băutură excepțională. Poti adapta…

    Continuă lectura

  • Sirop de papadie preparat la cald sau la rece – retete de primavara

    Am regăsit in caietul fermecat de la mama reteta de sirop de papadie, numai buna de preparat in aceasta perioada. Sa vedem cum se prepara acasa siropul de papadie. Ai la dispozitie 2 variante, reteta de sirop de papadie la rece cu miere de albine si cea preparata prin fierbere, cu zahar. Cum sa faci…

    Continuă lectura

  • Retete cu nuci verzi, frunze de nuc, coji şi miez – Lichior de nuci verzi

    Retete cu nuci verzi, frunze de nuc, coji şi miez – Lichior de nuci verzi

    Prepara acasa lichior de nuci verzi cu miere de albine si alte retete cu miez de nuca, frunze de nuc si chiar coji. Afla mai intai pentru ce sunt bune nucile si cum se administreaza tratamentele naturale cu nuci. In decursul timpului, s-a constatat că daca mananci nuci, prin conţinutul lor sunt într-adevăr un remediu…

    Continuă lectura

  • Mini omletă la cuptor – reţetă simplă și gustoasă

    Mini omletă la cuptor – reţetă simplă și gustoasă

    O reţetă foarte simplă, dar impresionantă pentru mic dejun. Mini omleta la cuptor cu mazăre şi ricotta. De obicei atunci când faci o omletă mare, apar dificultăţi când vine momentul să o pui în farfurie. Parcă ţi-e frică să nu se rupă. Această modalitate de a face omleta mai mică, în mai multe porţii, o face…

    Continuă lectura

  • Brazi de Craciun comestibili din foietaj – reteta

    Brazi de Craciun comestibili din foietaj – reteta

    O reteta foarte simpla de a prepara brazi de craciun comestibili in aproxomativ 35 de minute, din aluat de foietaj. Îți vor ieși niște brăduți frumoși, delicioși pe care poți să-i savurezi alături de familie sau pe care poți să îi faci cadou prietenilor dragi, având un efect pe măsură. Ingrediente necesare pentru brazi  de…

    Continuă lectura

  • Hrisca, amarant și mei cu mult morcov și verdeață

    Hrisca, amarant și mei cu mult morcov și verdeață

    În general atunci când gătesc, nu îmi fac planuri prea mari, ci pur și simplu, de cele mai multe ori las lucrurile să se întâmple așa cum îmi vine și la final iese ceva bun, uneori chiar foarte bun. Astăzi s-a întâmplat la fel, numai că a fost la mijloc o poftă de zilele trecute…

    Continuă lectura

  • Vin de coacaze negre: reteta pentru o damigeana de 5L

    Vin de coacaze negre: reteta pentru o damigeana de 5L

    Încă din Evul Mediu se vorbea de vin de coacaze negre ca și leac naturist utilizat în medicina din acea vreme. Când s-a produs prima oară vin de coacaze negre (numit crème de cassis) de câtre niște călugări francezi în secolul al 16-lea, a fost folosit ca și remediu pentru icter. Vinul de coacaze negre este…

    Continuă lectura

Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!

Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin.  Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.

Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.

Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.