Calatoria in timp – să o folosim de colo colo, dar nu inteligent

calatoria in timp printro gaura de vierme

Calatoria in timp, viitor sau în trecut este un alt mister pe care omenirea încearcă să-l abordeze. Mai exact acest concept este cel mai bine explicat de fizica cuantică.

Teorii care la ora actuală sunt considerate plauzibile, sunt expuse peste tot. Ceva mă face să am un mare semn de întrebare. Ar fi faptul că, dacă aş fi un om de ştiinţă, şi aş avea o teorie despre calatoria in timp, pe care şi alţii să o considere şi să o uziteze, probabil ceea ce ar sta la baza teoriei mele atât de răspândite ar fi un experiment ce a dovedit ceva, un fapt dovedit științific ce are o bază clară. Din păcate oamenii nu cunosc experimentele ce stau la baza teoriei, deşi unele chestii tot le mai găseşti pe Google. Vorbesc despre aceste teorii WOW!

Ştiinţa în momentul de faţă consideră că o călătorie în timp, presupune trecerea dintr-un univers în altul şi nu călătoria în acelaşi univers. Practic dacă te duci în timp şi modifici ceva acolo asta nu înseamnă că va afecta prezentul tău ci al unui alt tu.

calatoria in timp printro gaura de vierme

Această teorie merge în paralele şi totodată ca şi exemplificare, cu existenţa undelor radio, deşi ele sunt peste tot, diferite postui TV de exemplu sunt chiar acum în camera ta, televizorul îţi poate alege una şi să-ţi arate cum e ea. La fel se comportă călătoria în timp, o maşinărie care va putea face asta, va putea comuta universurile.

Fizica cuantică, susţine că universurile sunt paralele, cu alte cuvinte chiar acum trăim într-un univers, iar în acelaşi timp şi spaţiu mai este un altul.

Este ok, acceptăm asta că nu suntem oameni de ştiinţă să dovedim altceva, dar universurile comunică sau nu între ele?

Un fizician ”nebun” vorbeste despre calatoria in timp

Ştiinţa spune că nu comunică, că sunt de frecvenţe diferite şi nu se intercalează sau nu se îmbină. Totuşi unii nu cred asta pentru că vor să călătorască în timp şi asta presupune o comunicare între universuri.

Dar hai să nu le spunem universuri, ci lumi. Ca orice comunicare, se cere un emiţător, un mesaj, un canal de emitere, un receptor, şi o modalitate de decodificare a mesajului. Cam în aceşti paşi ar sta construirea unei maşinării de călătorit în timp.

Probabil, pentru că ştiinţă de cele mai multe ori s-a dovedit a fi neputincioasă, iar cele mai de succes invenţii au stat la baza unor greşeli. Chiar există un top 10 invenţii atribuite gresit. Lumea în care trăim folosește cu succes aceste invenții şi se pare că cele mai uzuale, precum unele medicamente sau diferite tehnologii, au fost inventate fie din greşeală, fie de o cu totul altă persoană!

Bogdan Cristescu
Author: Bogdan Cristescu

Îi place web-ul, grădinăritul și viața de la țară. O iubește pe Jorjette și vrea să devină cel mai cunoscut om de pe pământ. Are ambiții și nu renunță prea ușor! Consideră că "orice" poate aduce/genera mai mult "orice" și are și soluția! Scopul este intenția și încrederea! Pentru că 1+1+1 = și mai mulți de 1! Bibliografie Academia.edu

3 comentarii la „Calatoria in timp – să o folosim de colo colo, dar nu inteligent”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.