Semintele celor de la Taxi cu Catedrala Mantuirii Neamului au fost aruncate

De obicei evit sa ma implic in astfel de polemici, insa de aceasta data chiar simt ca trebuie sa ma manifest in legatura cu mesajul transmis de Taxi si prietenii, in legatura cu Catedrala Mantuirii Neamului. Am avut si eu un vis, cu totii am avut, unul in care suntem uniti!

Nu sunt foarte religioasa de felul meu, dar toata vâlva facuta de mesajul transmis m-a facut sa ma gandesc la pilda semanatorului.

„Iesit-a semanatorul sa semene samanta sa. Si pe cand semana, unele seminte au cazut langa drum si au venit pasarile si le-au mancat. Altele au cazut pe loc pietros, unde n-aveau pamant mult, si indata au rasarit, pentru ca nu era pamantul adanc. Iar cand s-a ivit soarele, s-au palit de arsita si, neavand radacina, s-au uscat. Altele au cazut intre spini, dar spinii au crescut si le-au inabusit. Altele au cazut pe pamant bun si au dat rod: una o suta, alta saizeci, alta treizeci. Cine are urechi de auzit sa auda”. Fara comentarii!

Am citit zilele acestea unele pareri care m-au facut sa vad cat de adanc inradacinata este problema si ce vrea de fapt poporul roman. Am auzit oameni care spun ca piesa in sine este o blasfemie, altii care cred ca trebuie sa ne comparam cu alte tari si cu ceea ce au ele, altii care cred ca totul e doar manipulare. Oameni dragi, ascultati va rog cu atentie mesajul. Nu se spune in videoclip ca nu ar trebui sa se construiasca Catedrala Mantuirii Neamului!! Ideea de baza este ca nu s-a inteles de ce e nevoie de 11 hectare pentru asa ceva. Tot ceea ce se construieste acolo este o sugativa de bani, o fală fara limite a Bisericii.

Catedrala Mantuirii Neamului – un simbol al fuduliei romanesti?

Catedrala Mantuirii Neamului nu trebuie sa fie un simbol al mandriei neamului, al trufiei, ci un simbol al smereniei si credintei sincere a poporului roman, mostenita de la stramosii nostrii. Omul cand merge sa se roage la Dumnezeu nu are nevoie de obiecte stralucitoare care sa-i atraga atentia de la rugaciune, ci are nevoie de un spatiu curat, simplu, unde sa se simta in siguranta si in care sa simta prezenta lui Dumnezeu. Casa lui Dumnezeu nu este o sursa de venit, nu este un loc de turism, nu este un loc in care se spala bani, nu este un spatiu in care oamenii merg sa admire grandoarea lucrurilor materiale create de om. Biserica este spatiul in care mergem sa ne rugam din inima, pentru ca energia noastra sa atraga binecuvantare asupra tuturor.

Tot ce pot sa zic este ca sustin acest mesaj: Eu cred ca Dumnezeu prefera spatiile simple, unde omul vine sa se elibereze de suferinta!! CRED!!

„Si a intrat Iisus in templu si i-a dat afara pe toti cei ce vindeau si cumparau in templu si a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor ce vindeau porumbei si le-a zis: „Scris este: Casa Mea, casa de rugaciune se va chema; dar voi ati facut-o pestera de talhari „.

Ca incheiere, tot ce putem face este sa ne iubim si sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem, cu tot ceea ce caram dupa noi. Doar asa putem sa ne unim in spirit si sa creeam o lume mai buna! Credinta e in inimile noastre, nu in afara noastra, Dumnezeu e in noi si acolo va ramane!

Sursa foto: Ziarul de Arges


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. dacus captivus dacus captivus

Spune parerea ta!

 

Sus