Ce este și cum se face fișa de lectură?


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
fisa de lucru sau fisa de lectura

Fișa de lectură este modalitatea de consemnare a datelor provenite din cărţi, studii, lucrări. Aceasta fisă de lucru este acel fişier ce completează biblioteca personală. O bună fişă conţine sumarul lucrării, ideile principale şi opinii personale.

Cum se realizeaza o fișă de lectură?

În funcție de categoria fișei de lucru, fișa de lectură poate conține:

  1. Fişă de semnalizare a datelor – are un format A4, conţine date despre cota cărţii, bibliotecă, autor, titlul cărţii, apariţie, editura;
  2. Fişa adnotată – completează fişa 1 cu informaţii generale asupra lucrării;
  3. Fişa de citate – conţine extrase din lucrarea respectivă şi aprecieri asupra acesteia;
  4. Fişa terminologică – conţine precizări asuprasensurilor şi semnificaţiilor unor termeni folosiţi în lucrare.

Fișa de lectură este necesară în general pentru persoanele care sunt pasionate de citit, pentru bibilioteci și pentru persoanele care au acasă o bibliotecă impresionantă. Această fișă de lectură este utilă pentru a recomanda anumite carți, anumite subiecte și pentru a ști mereu unde să cauți dacă ai nevoie de o anume informație.

Fisa de lectură este o modalitate de a te ține conectat cu o întreagă colecție de cărti, cu informații prețioase. Folosind informațiile din aceste fișe, te poți ajuta pe tine, dar și pe alții la a găsi carțile sau la a vedea dacă acestea merită citite. În general elevii au nevoie de fișe de lectură care îi ajută ulterior în realizarea unor proiecte, rezumate, fără a fi nevoie să recitească cartea sau cărțile.

Exemplu de fișă de lucru: Fișa de lectură

fisa de lucru sau fisa de lectura

Sursa foto: Florin George

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 1 = 4