Fisa de lucru este modalitatea de consemnare a datelor provenite din cărţi, studii, lucrări, este acel fişier ce completează biblioteca personală. O bună fişă conţine sumarul lucrării, ideile principale şi opinii personale.

Cum se realizeaza o fisa de lucru

Există mai multe categorii  de fişe de lucru:

  1. Fişă de semnalizare a datelor – are un format A4, conţine date despre cota cărţii, bibliotecă, autor, titlul cărţii, apariţie, editura;
  2. Fişa adnotată – completează fişa 1 cu informaţii generale asupra lucrării;
  3. Fişa de citate – conţine extrase din lucrarea respectivă şi aprecieri asupra acesteia;
  4. Fişa terminologică – conţine precizări asuprasensurilor şi semnificaţiilor unor termeni folosiţi în lucrare.

Fisa de lucru este necesara in general pentru persoanele care sunt pasionate de citit, pentru bibilioteci si pentru persoanele care au acasa o biblioteca impresionata. Aceasta fisa de lucru este utila pentru a recomanda anumite carti, anumite subiecte si pentru a sti mereu unde sa cauti daca ai nevoie de o anume informatie.

Fisa de lucru este o modalitate de a te tine conectat cu o intreaga colectie de carti, cu informatii pretioase. Folosind informatiile din aceste fise, te poti ajuta pe tine, dar si pe altii la a gasi cartile sau la a vedea daca acestea merita citite. In general elevii au nevoie de fise de lucru care ii ajuta ulterior in realizarea unor proiecte, rezumate, fara a fi nevoie sa reciteasca cartea sau cartile.

Exemplu de fișă de lucru: Fișa de lectură

fisa de lucru sau fisa de lectura

Sursa foto: Florin George

Share the Love!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *