Ce este homonculul?

Niciun comentariu la Ce este homonculul?

HOMONCUL (HOMUNCUL, HOMONCULUS, HOMUNCULUS). „Nu trebuie, spune Paracelsus în a sa De natura rerum (în consonanţă cu numeroşi magi sau alchimişti), să abandonăm generarea de homonculi. Este oarecare adevăr în această materie, cu toate că ea a fost considerată, multă vreme, drept foarte ocultă şi foarte secretă. Şi timp îndelungat, câţiva filozofi antici au discutat şi s-au îndoit dacă este posibil, prin natură şi prin artă, să zămisleşti un om în afara trupului femeii şi nu în mod obişnuit. Şi la aceasta răspund: faptul nu e respins deloc de arta spagirică şi de natură. Mai mult chiar, el e foarte posibil.

Pentru a reuşi, se procedează astfel: se concentrează într-un alambic sigilat o cantitate suficientă de spermă umană la temperatura pântecelui unui cal, timp de 40 de zile sau timpul până când ea începe să trăiască, să se mişte, lucru uşor de văzut. După aceasta, ea va fi asemănătoare unui om, dar translucid şi fără substanţă. Dacă apoi, în fiecare zi, îl hrănim pe acesta precaut cu sânge omenesc şi îl menţinem timp de 40 de săptămâni la temperatura constantă a pântecelui unui cal, el devine un adevărat copil viu, având toate membrele unui copil de femeie, dar mult mai mic. De aceea îl numim homoncul, el trebuie crescut cu multă pricepere şi grijă, până când se măreşte şi începe să raţioneze şi să înţeleagă.

Acesta este unul dintre cele mai mari secrete revelate de Dumnezeu omului muritor şi în stare să păcătuiască. Când astfel de homonculi ating vârsta virilă, ei devin uriaşi sau pigmei şi alţi oameni miraculoşi care sunt instrumentul faptelor mari, care repurtează victorii mari asupra duşmanilor lor şi cunosc toate lucrurile secrete şi ascunse. „Mulţi exegeţi l-au identificat pe homonculus cu rădăcina de mandragoră numită şi „mic om plantat”. Alţii nu văd în el decât numele deghizat al pietrei filozofale.

Se ştie că, în vitro, este posibilă conceperea, ea fiind practicată curent, dar plecând de la un ovul fecundat; aşa că homonculul alchimiştilor nu este realizabil.

De Bogdan Cristescu

Ii place web-ul, gradinaritul si viata de la tara. O iubeste pe Jorjette si vrea sa devina cel mai cunoscut om de pe pamant. Are ambitii si nu renunta prea usor! Considera ca "orice" poate aduce/genera mai mult "orice"! Si are si solutia! Scopul este intentia si increderea! 1+1+1+1=mai multi de 1

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *