ce este magia

Ce este magia?

NIMENI NU VA POATE DA PUTERI MAGICE. TREBUIE SA LE CISTIGATI. SI ESTE DOAR O SINGURA CALE. PRACTICA ! PRACTICA ! PRACTICA !

Ce este magia? Aleistair Crowley defineste magia ca fiind „stiinta si arta de a cauza schimbari in conformitate cu vointa proprie” sau mai bine spus, daca faci o actiune in mod constient si volitiv, se numeste act magic. Adica? Hmmm Daca deschizi o usa, dar o faci intr-un mod constient si pentru ca vrei sa o faci (deci iti manifesti vointa) se numeste act magic.

De cate feluri este magia?

ce este magiaIn primul rand ea a fost clasificata in magia vestica si esteica. Yoga este cunoscuta ca magie alba estica.

O alta clasificare este: alba, gri, neagra.

Magia alba este stiinta si arta de a realiza schimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, pentru scopul obtinerii de cunoastere sau intrare in legatura cu entitati divine.

Magia gri este stiinta si arta de a realiza schimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, cu scopul de a cauza scimbari benefice in plan fizic sau nu, pentru propria persoana sau pentru altii si poate fi facuta constient sau nu.

Magia neagra este stiinta si arta de a realiza scimbari cu vointa proprie, folosind lucruri neintelese de stiinta, cu scopul de a cauza schimbari care sa produca suferinta in plan fizic sau nu, pentru propria persoana sau pentru altii si poate fi facuta constient sau nu.

Si ultima, magia este inalta sau joasa. Aceasta nu se refera la faptul de a fi buna sau rea ci:

  • Magia inalta este stiinta in care se studiaza Cabala, Alchimia, Astrologia, diferite metode divinatorii, etc.
  • Magia joasa este stiinta ierburilor, leacurilor, descintecelor etc. Are si cunostinte divinatorii, dar in forma moderna, chiar de astrologie. Este cunoscuta astazi ca wicca ori shamanism.

Orice am spune despre magie, ea trebuie practicata caci altfel nu va fi inteleasa ,oricat am citi despre ea.

Nici una din claisficari nu este perfecta ci ia in considerare una sau mai multe laturi dupa care se face clasificarea.

In mod practic veti gasi adesea mixturi iar in fiecare clipa poate aparea un stil nou, o noua ramura.

19 thoughts on “Ce este magia?”

  1. Magia apare in istorie inca din cele mai vechi timpuri. Multe „vrajitoare au fost arse pe rug” sau au fost inchise pentru ca se credea ca practica magie. Nu pot sa spun nici ca exista magie sau nu exista. Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea.Ceva supranatura exista insa cred ca exista si multi care profita de pe urma credintei unui individ sau altul.Magia ramane la fel de controversata si in ziua de astazi chiar daca este facuta de vrajitoare, medium, magicieni sau preoti. A patit careva dintre voi ceva datorita magiei? V-a influentat existenta intr-un fel? Sunt curioasa de cateva povesti.

  2. Magia e una singura ,difera sensul in care e directionata de catre vointa magicianului: pentru a face rau sau pentru a face bine. Linia de demarcatie e foarte subtire intre cea alba si cea neagra, de aceea magia constituie pentru unii putere iar pentru altii nebunie. Totul este magie. Si sa nu uitam ca ,cel mare mag al tuturor timpurilor a fost insusi Crist, nu intamplator cei trei magi de la rasarit i s-au inchinat cu daruri.

  3. Magia daca nu ar exista ar fi mult mai ok, de ce? Prin magie multi intele ceva rau, nu un bine si in mare parte asa este.
    Nu cred in ea, dar poate exista, dar de ce as crede ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *