Ce poti face pentru un copil indragostit?

Copilul indragostit va cauta sa se impuna in fata parintilor. Preocuparea pentru toaleta, ingrijire, in special a parului este un semn clar ca este indragostit, acum el va sta mai multe minute in fata oglinzii pentru a se aranja si a arata cat mai bine. La pubertate copiii sunt putin mai agresivi, fara motive intemeiate, apoi urmeaza 2-3 zile de stari depresive, tristete, lipsa poftei de mancare. Incep insomniile, ochi injectati la trezire datorita cosmarurilor legate de „amor” traite in somn, chiar daca nu au fost retinute.

Copiii peste 15 ani au o cu totul alta comportare, ei tind sa se izoleze se inchid in camera lor si nu mai vor sa vorbeasca cu nimeni, refuza total dialogul in special cu parintii, incearca sa-si impuna personalitatea si propriile idei, apeland la manifestari de orgoliu, de tip monolog isteric, dictatorial, agresiv.

Parintii trebuie sa actioneze cu multa rabdare si intelegere, este bine ca mama sa inteleaga ce simte copilul, ce traieste el, atunci cand s-a indragostit. Copilului trebuie sa i se clarifice, cat se poate de corect, diferentele de esenta, intre atractia sufleteasca (dragoste), prietenie si erotism. Este foarte important ca un copil sa invete ce inseamna prietenia, in comparatie cu dragostea si erotismul.

Parintii trebuie sa vorbeasca mai mult despre pericolele dragostei oarbe. Discutiile parintilor in orice probleme, dar mai ales legate de dragoste trebuie sa fie foarte sincere. De asemenea trebuie subliniata granita dintre iubire si dorinta. Trebuie sa le acordam incredere si sa-i lasam pe ei sa decida ce vor face.

<< Prima parte


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 4 Pareri

  1. Ioana Ioana
  2. Andrei Andrei
  3. Alina Alina
  4. Ana- Ana-

Spune parerea ta!