Cum să mă las de fumat?

Timp de 8 ani de zile am fumat şi deseori am spus că o să mă las, dar a început să mi se pară destul de greu să renunţ la ţigări.Rezistam o zi, două, maxim 3 zile.Am observat că sunt foarte mulţi fumători şi îmi era greu să stau în prezenţa unei persoane de acest gn fără să-mi aprind o ţigară.Devenise o dependenţă de tutun, de gest, de socializare.

Cu o lună în urmă m-am întrebat: ce să fac să mă las de fumat?

Pentru mine a fost destul de simplu, am făcut o listă în capul meu cu avantaje şi dezavantaje.
Dezavantaje:

-dureri de cap şi ameţeli;

-circulaţia proastă a sângelui în urma căruia mi-au apărut pete albe pe piele (dacă priviţi cu atenţie o să le observaţi la mai mulţi fumători) şi o amorţeală a tălpilor;>

-respiraţie neplăcută, dinţi îngălbeniţi;

-oboseală, respiraţia este încetinită ducând uneori la crize de tuse (de obicei atunci când depun efort sau alerg), dureri în gât;

-miros neplăcut al hainelor , a pielii şi a părului;

-scăderea energiei fizice, moleşeală;
-consumă o parte destul de mare din resursele financiare (adică a ajuns destul de scump pachetul de ţigări şi am ajuns la concluzia că nu se merită).

-mai pot fi adăugate şi problemele ce apar la nivelul plămânilor (cancer-deşi acest dezavantaj l-am pus acum pe listă), dar și la nivelul altor organe pentru că fumul afectează întreg organismul – totul este un circuit.

Avantaje:

-din punctul meu de vedere nu văd nici un avantaj şi nici nu l-am văzut, am început din curiozitate şi am continuat pentru că era o metodă bună de socializare pănă când a devenit „obişnuinţă”.

Acum mă simt excelent şi chiar nu am avut dorinţa de a fuma nici măcar o tigară. E suficient să-mi activez în minte această listă cu dejavantaje, deși nici asta nu e necesar.Dacă aleg să fumez, aleg să-mi fac rău cu mâna mea şi nu îmi mai place acest lucru…acum aştept să mă dezintoxic – din câte am înțeles durează până la câțiva ani o dezintoxicare definitivă. Am citit o ştire pe Reuters în care se discuta despre fumători – că dacă s-ar lăsa de fumat, ar scădea rata mortalităţii.

Pentru cei care doresc să se lase de fumat, puteţi încerca această metodă, şi pentru cei care cred că dacă se lasă de fumat se îngraşă, acesta nu este decât un mare mit pe care voi singuri îl alimentaţi- eu una am slăbit…contează doar ce vreţi voi să se întâmple – controlul asupra propriei minți voi îl dețineți. Când vrei cu adevărat să renunți la o dependență, atunci nu o înlocuiești cu alta, ci pur și simplu renunți la ea.

Tu cum te-ai lăsat de fumat. Spune şi la alţii, poate modalitatea folosită de tine îi ajută!!

46 de comentarii la „Cum să mă las de fumat?”

  1. Daniela Frincu

    Eu cred ca cu multa ambitie si incurajare din partea celor apropiati poti reusi sa te lasi de fumat!

    1. Așa este, conteaza foarte mult să fii susținut în a te lăsa de fumat. În schimb sunt mulți care fac glume răutăcioase, ironice, și asta în special cei care fumează și nu au voința necesară pentru a se lăsa de fumat.

      Să te lași de fumat poate fi ușor sau poate fi extrem de greu, asta diferă de la o persoană la alta, însă nu este imposibil!

  2. Personal, sunt de parere ca singura metoda prin care un fumator vechi se poate lasa este prin a se pacali ca ia o „pauza”, iar apoi sa nu se mai apuce niciodata. E greu si necesita multa ambitie, dar plamanul tau o sa iti multumeasca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *