Timp de 8 ani de zile am fumat şi deseori am spus că o să mă las, dar a început să mi se pară destul de greu să renunţ la ţigări.Rezistam o zi, două, maxim 3 zile.Am observat că sunt foarte mulţi fumători şi îmi era greu să stau în prezenţa unei persoane de acest gn fără să-mi aprind o ţigară.Devenise o dependenţă de tutun, de gest, de socializare.

Cu o lună în urmă m-am întrebat: ce să fac să mă las de fumat?

Pentru mine a fost destul de simplu, am făcut o listă în capul meu cu avantaje şi dezavantaje.
Dezavantaje:

-dureri de cap şi ameţeli;

-circulaţia proastă a sângelui în urma căruia mi-au apărut pete albe pe piele (dacă priviţi cu atenţie o să le observaţi la mai mulţi fumători) şi o amorţeală a tălpilor;>

-respiraţie neplăcută, dinţi îngălbeniţi;

-oboseală, respiraţia este încetinită ducând uneori la crize de tuse (de obicei atunci când depun efort sau alerg), dureri în gât;

-miros neplăcut al hainelor , a pielii şi a părului;

-scăderea energiei fizice, moleşeală;
-consumă o parte destul de mare din resursele financiare (adică a ajuns destul de scump pachetul de ţigări şi am ajuns la concluzia că nu se merită).

-mai pot fi adăugate şi problemele ce apar la nivelul plămânilor (cancer-deşi acest dezavantaj l-am pus acum pe listă), dar și la nivelul altor organe pentru că fumul afectează întreg organismul – totul este un circuit.

Avantaje:

-din punctul meu de vedere nu văd nici un avantaj şi nici nu l-am văzut, am început din curiozitate şi am continuat pentru că era o metodă bună de socializare pănă când a devenit „obişnuinţă”.

Acum mă simt excelent şi chiar nu am avut dorinţa de a fuma nici măcar o tigară. E suficient să-mi activez în minte această listă cu dejavantaje, deși nici asta nu e necesar.Dacă aleg să fumez, aleg să-mi fac rău cu mâna mea şi nu îmi mai place acest lucru…acum aştept să mă dezintoxic – din câte am înțeles durează până la câțiva ani o dezintoxicare definitivă. Am citit o ştire pe Reuters în care se discuta despre fumători – că dacă s-ar lăsa de fumat, ar scădea rata mortalităţii.

Pentru cei care doresc să se lase de fumat, puteţi încerca această metodă, şi pentru cei care cred că dacă se lasă de fumat se îngraşă, acesta nu este decât un mare mit pe care voi singuri îl alimentaţi- eu una am slăbit…contează doar ce vreţi voi să se întâmple – controlul asupra propriei minți voi îl dețineți. Când vrei cu adevărat să renunți la o dependență, atunci nu o înlocuiești cu alta, ci pur și simplu renunți la ea.

Tu cum te-ai lăsat de fumat. Spune şi la alţii, poate modalitatea folosită de tine îi ajută!!

Share the Love!

46 de comentarii la „Cum să mă las de fumat?”

 1. Crisan Radu

  Totul tine de vointa si de cat esti de constient ca ceea ce faci te afecteaza. Sunt stive de carti si tratate despre fumat, s-au scris poate milioane de articole de-a lungul timpului dar toate astea sunt egale cu 0 daca in mintea fumatorului nu exista clipa aia de constienta in care sa spuna nu ego-ului care-l ademeneste cu o tigara.

 2. Bogdan

  E buna metoda. Si eu incer sa ma las dar la fel nu pot rezist cateva zile si iarasi fumez. Am sa incer si eu metoda asta

 3. Nell

  E bine ca nu s-a lipit fumatul de mine, am incercat, dar :D Cred ca daca unul din parinti fumeaza, sunt mai multe sanse sa fumeze si copilul.

 4. Andrei

  M-am lasat brusc, fara alte artificii si am un an de cand nu mai fumez, iar greutatea nu mi s-a schimbat in nici un fel. Sunt foarte mandru cand ma uit in jurul meu :) Am zis-o si o mai zic: numai cine nu vrea nu poate!!!

 5. Mirel

  Multumesc mult pentru articol. De maine am sa pun planul in pratica. Te tin la curent ! Iti urez o seara buna/noapte buna ca este deja tarziu :)

 6. Daniela

  Uite ca eu nu fumez si nici n-o sa am de gand sa ma apuc. Nu ma trage nimic sa fac asta.

 7. Ciprian

  Salut tuturor! Intrati pe site-ul http://www.nu-fuma.ro si cu siguranta veti reusi sa renuntati la acest viciu. Naturo.ro spune tot!

 8. Shtrumphu

  Eu unul va sugerez sa incercati cu adevarat sa va lasati cand sunteti racit, sau aveti gripa, asta insemnand ca iarna e o perioada buna, pentru ca fumul de tigara nu mai are acelasi gust…tusesti…afara e frig si nu poti fuma etc.

 9. Anonim

  Ascultă GRATIS! online audiobookul lui Allen Carr prin vocea lui Marius Vintilă.
  Renunţă la fumat definitiv, rată de eşec sub 5%. (nu este un tratament de şoc, lucrează psihologic) Ce ai de pierdut?

 10. Sincer nu ştiu  vreun mod anume. Ideea este că trebuie să ajungă singure la concluzia că trebuie să se lase de fumat, astfel slabe şanse pentru că ceea ce crezi tu este diferit de ceea ce cred persoanele care fumează.

  Cum ai spus şi tu, este ceva nornmal să fumezi, te face să te simţi că faci parte din societate (deşi faci parte şi chiar dacă nu fumezi), te face să te simţi bine, să te simţi ca şi ceilalţi.

  În general o persoană se poate lăsa de fumat în momentul în care atinge un punct maxim- fie un moment de şoc, fie un punct în care îşi dă seama că fumatul îi face rău, fie îi spune medicul că dacă mai fumează mult situaţia i se va înrăutăţi, fie află că are probleme destul de grave de sănătate.

  Încearcă să o trimiţi să-şi facă nişte analize…poate cine ştie!!

  Oricum este destul de dificil să te laşi de fumat! Eu am reuşit după 8 ani, cum am scris şi în articol, mi-am dat seama că fumatul aduce doar dezavantaje în viaţa mea!Dacă fumatul este văzut ca 0 plăcere, nu există şanse ca cineva să se lase!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *