Cele mai des folosite injuraturi haioase

12 comentarii la Cele mai des folosite injuraturi haioase

Mă întreb oare dacă există cineva (mai puţin copiii cu vârste mici) care să nu fi înjurat măcar o singură dată în viaţa lui. Îmi amintesc cu plăcere copilăria, şi anume faptul că de faţă cu mine nu se vorbea urât (nu se vorbea nici dacă nu eram de faţă pentru că părinţii mei se obişnuiseră cu un vocabular plăcut şi respectuos), nu se folosea nici măcar cuvântul „diavol”, să nu vorbim de înjurături sau cuvinte urâte. Mama şi astăzi dacă este supărată sau nervoasă, înjură frumos „pitpalacul măsii” – e o înjurătură care nu afectează pe nimeni cu nimic si care face parte din categoria injuraturi haioase..

Am observat în zona în care ne-am mutat, oamenii înjură şi bleasteamă foarte des şi au ajuns să facă acest lucru inconştient – vorbeşte gura fără ei, neştiind cât de mult rău fac celor din jur prin acele mici fraze răutăcioase, pline de energie negativă.

injuraturi haioase manca-v-ar raiulDe câteva zile, am început să mă gândesc la câteva injuraturi haioase şi blesteme „frumoase” sau hazlii sa le spunem asa, cu care să le înlocuim pe cele vechi şi răutăcioase, pline de ură. Am plecat de la un exemplu, şi anume cel al Părintelui Cleopa care le spunea celor ce veneau în vizită : „Mânca-v-ar raiul!”

Injuraturi haioase spuse cu zambetul pe buze

Exemple de injuraturi haioase şi, zic eu, mai  „armonioase”, cizelate, pentru oricine : „umpleate-ai de sănătate”,”umpleate-ai de bani”, „bătute-ar vântul când ţi-e cald”, „umpleate-ar frumuseţea”, „bată-te norocul să te bată”, „trăsnite-ar veselia”, „dar-ar dragostea în tine”,”nimerite-ar Cupidon”, „mai du-te-n fericirea mea”, „băgaţi-aş cheful în tine”, „râzi ca musca la perdea”, „râzi ca brânza-n farfurie”, „scuipate-ar mâţele”, „să te coci la cur precum merele în prun”,”băgate-aş în rai să te bag”.

Vă aştept şi pe voi cu idei de înjurături şi blesteme care nu fac rău, ci din contră vin cu o notă de optimism si bunatate. Sa fiti fericiti!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

12 comentarii

 1. De ce vreti sa stiti cum sa injurati ?????????
  Cea mai buna cale este : Sa nu mai fiti rai si cand cineva te supara lasa-l/o sa vorbeasca pt ca daca nu stiati este un proverb : ,,Pe prost il omori cu tacerea ;) „

 2. Cand sta cineva in fata ta:
  – Ma, maicata lucra la fabrica de sticla?
  – Nu.
  – Atunci date.

  Esti Puternic sau invizibil?
  Puternic: Scuipa pe jos si spune-i sa-l ridice!
  Invizibil: Te bagi in el!

 3. Cum Sa Faci Bani Pe Internet,Pe scurt esti platit daca dai click pe reclame.Cel mai serios si mai cunoscut site de acest gen este la ora actuala(exista numeroase dovezi de plata).Este unul din putinele site-uri de PTC (paid to click) care platesc instant. Odata ce ai ajuns la suma de 2$ in cont, ii poti retrage oricand. detalii pe **** [CENZURAT DE ADMINISTRATOR]

 4. Off topic: dilema gramaticala.
  pali-te-ar foamea sau palite-ar foamea?
  mancati-as ciorba sau manca-ti as ciorba?

  hahaha.

 5. Mancati-ar blondele banii…sau luate-ar politia cu radarul la 250 / h:P(inseamna ca-ti ureaza sa ai cu ce:P)
  `tu-ti dumnezeii si grijania care te-au tras cu sania:P

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *