Chiftele de varza murata cu nuci, crochete si perisoare

Iata in cele ce urmeaza cateva preparate cu varza murata din bucataria fara foc :

Chiftele de varză murată cu nuci

Ingrediente: 350 g varză murată, 150 g nuci măcinate, 150 g unt, 2 linguri cu tărâţe, cremogen, 1 morcov, 1 fir mare de praz, o linguriţă cu pulbere din seminţe de gogoşari, 1/2 linguriţă cu pulbere din seminţe de plante aromatice, 1/2 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 1 felie de sfeclă roşie sau 1 legătură de verdeţuri de sezon, 1 lingură cu ulei.

Mod de preparare: varza, bine scursă de moare, fără a fi spălată sau ţinută în apă, se taie ca fideaua odată cu prazul, se amestecă cu morcovul ras, târâtele, nucile, pulberile, untul frecat spumă şi cremogen cât cuprinde. Pe o folie de plastic se presară cremogen, iar peste el se pun mici movilite din compoziţia cu varză, apoi se ia fiecare în parte, se rotunjeşte şi se lăţeşte puţin. Chiftelele obţinute se pun pe farfurie şi se presară cu verdeţuri de sezon tăiate mărunt sau cu sfeclă roşie rasă.

Perişoare de varză murată cu alune

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de nuci, care se înlocuiesc cu alune măcinate. Alunele se pot înlocui cu arahide, castane comestibile, seminţe de floarea soarelui sau de dovleac decorticate şi măcinate. În continuare se procedează ca la reţeta de mai sus, cu deosebirea că se pun pe un strat de morcovi raşi, se stropesc cu ulei, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt.

Crochete de varză murată cu seminţe de dovleac

Se prepară ca la prima reţetă, cu aceleaşi ingrediente, în afară de nuci, care se înlocuiesc cu seminţe de dovleac decorticate şi măcinate. Forma de crochete se obţine prin modelarea unui rulou lung de 6-7 cm. Acestea se pun apoi pe farfurie, pe un strat de morcov sau păstârnac ras în amestec cu sfeclă roşie.

Crochete de varză murată cu urzici

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, cu doar 50 g dovleac, completând cu 100 g urzici fin mărunţite. Urzicile pot fi înlocuite cu ştevie, măcriş, păpădie, cicoare, pătlagină, podbal.

Sursa foto


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

  1. vasil vasil
  2. cristina cristina
  3. Ana- Ana-

Spune parerea ta!

 

Sus