Burta fiarta cu zarzavatul de supa (ceapa, ardei, morcovi, telina) se scoate din fiertura si se taie in fasii scurte si subtiri care se pun in zeama strecurata. Zarzavatul ramane afara. Se pune zeama la fiert inca 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc si se adauga otet dupa gust.
Se face un zabaras din 2-3 galbenusuri batute, amestecate cu faina alba si iaurt, cu usturoi tocat sau zeama de usturoi si se toarna zabarasul in supa, pana la 2-3 clocote invartind cu lingura de lemn in permanenta, altfel ramane vascos.
Se adauga verdeata tocata (patrunjel) si dupa gust eventual putin orez fiert,daca nu aveti destula carne in oala, dintr-un vas in care orezul a fiert bine in prealabil (2-3 linguri). Morcovii, patrunjelul si telina din zarzavat se dau langa supa intr-o farfurioara.
Aceast reţetă de ciorbă de burtă provine din Craiova, notata fiind in 1936 de Virgil Hetco din Germania, la vremea aceea. Ciorba se serveste cu smantana si paine proaspata.
Niciodata dar niciodata nu mi-a placut ciorba de burta. Eu prefer o ciorba de fasole cu afumatura, tot ca la Craiova sau Tg. Jiu. Cea mai buna fasole mancata vreodata acolo a fost. Aaa, si la Targu Mures a mai fost buna..
Dar tu unde te-ai născut? Bunătăţile de la mama „de acasă” de unde, din ce zonă vin? :)
Nu am mâncat şi nici nu o să mănânc vreodată ciorbă de burtă …
Aşa-i că îţi sună aiurea cuvântul burtă? Nu ai mâncat şi nu vei mânca, bun, dar poţi să spui de ce? Alt motiv în afară de faptul că nu vrei să mănânci ciorba de burtă, adică de ce nu vrei să mănânci ceva ce nu ştii cum e la gust?