Azi mi-a fost pofta de ce ciuperci de padure si mi-am adus aminte ca cea mai simpla si cea mai gustoasa varianta in care sa le pun in valoare gustul special este si ramine prepararea lor in varianta  cea mai simpla pe care o voi descrie mai jos.

Ingrediente:

500 gr ciuperci de padure, 250 gr smantana, 1 lingura amidon( sau 1.5 linguri faina), 100 ml apa, 1 ceapa, 50 ml ulei ulei, patrunjel, sare, piper, 2 catei usturoi

Pt mamaliguta ( apa , malai si sare) – prepararea clasica in apa cu sare care clocoteste se pune faina si se amesteca  la foc mic pina se desprinde de pe vas. Se pune 1 masura faina si 3 de apa, un virf mic de cimbru( suplimentar)

Preparare ciuperci cu smantana si mamaliguta

Se iau ciupercile de padure ,de care gasiti: ghebe, hribi , galbiori ( se gasesc si proaspeti in hypermarket sau congelati (mai peste tot). Se curata bine ciupercile de pamint( daca sunt proaspete), se spala si se fierb in apa cu sare. Se scot se strecoara, se toaca de preferinta cu cutitul ca vor iesi bucati mai mari insa eu m-am grabit si i-am pus la robot. Se toaca ceapa, se caleste in citeva linguri de ulei si apoi se pun si ciupercile tocate.Se pune sare si piper  Se trag putin in ulei  iar apoi se pune o canita de apa. Smantana se amesteca cu o lingura de amidon ( se poate pune si faina in loc de amidon dar mai mult putin) si se  toarna peste ciuperci in momentul in care clocotesc. Se amesteca bine si se pune la urma patrunjel si usturoiul pisat. O sa va lingeti pe degete. Se serveste obligatoriu cu mamaliguta pe care eu am presarat ff putin cimbru – este un pont de al meu si are un gust deosebit de bun. Pofta buna!

Share the Love!

11 comentarii la „Ciuperci cu smantana si mamaliguta”

    1. mitza

      Pleurotus sunt mai ok, aduc cumva mai mult cu gustul celor de padure. Acum e mai greu sa gasesti ciuperci de padure proaspete, e clar, dar vezi ca sunt peste tot congelate.Iei o punga si ti-ai facut pofta, eventual le amesteci cu pleurotus.

  1. rodica11

    Imi plac si mie ciupercile de padure, au cu totul alt gust decit cele albe pe care le gasim in magazine, dar daca nu ai de padure ca sunt mai scumpe merg si champinioanele , ai incercat?

  2. Mirel

    Buna dimineata. Iti multumesc pentru reteta. Este o mancare traditionala romaneasca si este delicioasa ! Power by Romanian :) Va doresc sa aveti parte de un weekend excelent !

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Scroll to Top