Untul – Controlul calităţii untului – lucrare de atestat

2 comentarii la Untul – Controlul calităţii untului – lucrare de atestat

Am o lucrare de atestat cu acest titlu „Untul – Controlul calităţii untului” are 38 de pagini, este o lucrare complexa ce contine imagini, tabele şi multe informaţii, in plus lucrarea nu se gaseste pe internet – pentru informaţii suplimentare aştept mesaje in subsolul paginii. Pentru cei interesaţi o să citez puţin text:

„În ţara noastră, în ultimii 40-45 ani, fabricarea untului a cunoscut o dezvoltare foarte mare, devenind o industrie modernă, în special prin introducerea în producţie a unor utilaje de înaltă tehnicitate şi a perfecţionării permanente a procesului de fabricaţie. Ca urmare, producţia de unt realizată este de calitate foarte bună, obţinută în condiţii ireproşabile şi cu o productivitate ridicată. La acestea mai trebuie adăugat că un effect deosebit de favorabil pentru păstrarea calităţii produsului pe o durată mai mare, o are realizarea, în toate fabricile, a condiţiilor necesare pentru congelarea untului imediat după fabricare şi stocarea în depozite frigorifice, la temperatura de 18-20° C.

În prezent, untul este unul dintre produsele lactate cele mai răspândite şi care ocupă un loc importanţă în alimentaţia zilnică a omului, aceasta datorându-se calităţilor nutritive deosebite pe care le are dintre cele mai importante sunt următoarele:

  • are un conţinut important de vitamine A şi D şi, în cantitate mai redusă, vitamina E ce asigură, în mare măsură, nevoile fiziologice ale organismului uman;
  • are o valoare energetică mare, 100 g unt producaând 720 calorii, ceea ce îl situează pe primul loc între produsele lactate;
  • are proprietatea de a digera şi asimila în organism într-o producţie foarte mare (cca. 95-97% ), fiind superior, din acest punct de vedere, tuturor produselor de origine animală;
  • are un conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi,ce reprezintă cca. 36…50% din totalul lipidelor conţinute, apropiindu-se din acest punct de vedere de grăsimile vegetale, ceea ce este deosebit de important, cunoscut fiind că grăsimile ce conţin acizi graşi nesaturţi sunt recomandate în cadrul unei alimentaţii dietetice, fiind mult mai puţin dăunătoare pentru sănătatea omului.

Datorită acestor proprietăţi pe care le are untul, este indicat în alimentaţia copiilor, tinerilor, persoanelor adulte, consumul mediu, raţional, fiind în medie de 30-40g/zi.

Întrucât are o valoare energetică foarte mare, se recomandă consumul în cantităţi mai mari de către persoanele ce prestează o muncă fizică intensă, de către sportivi şi, în general, pe timpul iernii, când nevoia de calorii a organismului este mai mare. De asemenea, este indicat în alimentaţia persoanelor cu diferite afecţiuni, cum ar fi : gastrite cronice, începutul de diabet, avitaminoză etc.

Totodată, trebuie avut în vedere că este contraindicat consumul de unt de către persoanele care suferă de hipercolesterolemie, ateroscleroză, boli vasculare, boli hepatice, colecistite, obezitate sau alte afecţiuni, în care consumul de grăsimi , în general , nu este indicat.

Posibilităţile de folosire a untului în alimentaţia zilnică sunt numeroase, putând fi consumat ca atare sau asociat cu alte alimente (brânzeturi, mezeluri, ş.a.) sub formă de tartine, la micul dejun şi cină. De asemenea, se utilizează foarte mult pentru obţinerea diferitelor preparate culinare, de cofetărie şi patiserie.”

Dacă te intereseaza aceasta lucrare de atestat „Untul – Controlul calităţii untului” trimite mesaj prin formularul de mai jos!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *