Cosmetică naturistă – acneea si tratarea ei


0
0

Acneea se manifestă prin erupţii diferite ce pot apărea pe faţă, piept, umeri, spate, etc şi este realizată la nivelul glandelor sebacee.

Factorii care favorizează apariţia acneii sunt: predispoziţie genetică, tulburări ale glandelor endocrine, flora microbiană, surmenaj, diverse tulburări digestive, etc.

acneea si tratarea ei Simple reţete pentru tratarea acneei:

  • Se taie o portocală în felii care se aplică pe porţiunile atinse de acnee.
  • O linguriţă de drojdie de bere , plus o lingură de albine. Se amestecă bine şi se unge porţiunea cu acnee. Se lasă masca 20 de minute după care se îndepărtează cu infuzie de muşeţel.
  • Infuzie cu frunze de frasin, 40 g la litru infuzate 30 de minute. Cu această soluţie se fac spălături şi comprese.
  • Infuzie de seminţe de mărar, 60+80 g la 100 ml de apă clocotită- se foloseşte la spălarea/tamponarea tenului.
  • Mască din pastă de măr fiert în lapte ce se aplică după răcire pe ten. Timp de acţionare 10+15 minute. Este calmantă şi antiinflamatoare. Se înepărtează cu infuzie de muşeţel.
  • Infuzia de gălbenele pentru spălături.
  • Intern- infuzie de chimen, 10 g la litru. Se beau 2 căni pe zi pentru tulburările digestive care determină uneori apariţia acneei rozacee.

Acneea – Cura de violete

Această cură se ţine în luna iunie pentru că violetele înfloresc pe toată perioada acestei luni. Se face o cură de 6-8 săptămâni cu infuzie de flori proaspete. Împachetările feţei se fac cu flori uşor opărite  (se pun pe piele şi se acoperă faţa cu un prosop) sau comprese de ceai de flori aşezate pe faţă. Această cură are un efect deosebit.

Infuzia de violete se prepară din 2 linguriţe de plantă la un sfert de litru de apă clocotită.  Se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Din ceai se bea o cană dimineaţa şi o cană seara. Compresele se fac numai după- amiază sau seara când nu se mai iese la aer sau la plimbările obişnuite prin orasş Este de preferat a se evita praful.

Citeşte mai mult aici.

Etichete: #Ceaiuri, #Flori, #Naturist, #Semințe

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *