Cotlet de porc in stil frantuzesc

Ingrediente pentru cotlet de porc in stil frantuzesc:

  • 1 kg cotlet de porc dezosat
  • 200 g cascaval
  • 300 g maioneza
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mijlocii

Preparare cotlet de porc in stil frantuzesc:

Se feliaza cotletul si se aseaza in tava unsa cu ulei. Se condimenteaza dupa gustul propriu, (sare, piper, boia de ardei dulce sau picanta, maghiran, oregano, cimbru, salvie, sau orice alt condiment care va place), apoi se ung bucatile de cotlet cu maioneza preparata acasa, se aseaza feliile de ceapa peste cotlet, iar la final se rade cascavalul peste el cat sa-l acopere. Se da la cuptor 50 min si se serveste in general alaturi de cateva muraturi si de un alt fel de mancare. Alaturi de acest cotlet de porc puteti servi un piure de cartofi, o varza calita, un orez cu legume sau orice alta reteta simpla.Cotlet de porc in stil frantuzesc

Aceasta reteta simpla de cotlet de cuptor este perfecta pentru momentul in care se taie porcul si o poti prepara din carne proaspata carne de porc. Nimic nu se compara cu prepararea carnii atunci cand este proaspata (carnea congelata are un cu totul alt gust, diferit, transformat de procesul de inghetare si dezghetare). Daca nu va place ceapa, puteti sa o scoateti din reteta si eventual sa o inlocuiti cu un ingredient care va place.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 20 Pareri

  1. Vladu Anca Vladu Anca
  2. Nistor Mihaela Nistor Mihaela
  3. AMALIA AMALIA

Spune parerea ta!