Creanga de alun si alunele – Utilizari magice si legende la romani


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
Creanga de alun

Alunul de padure a inceput sa fie cultivat cu mai mult de 5000 de ani in urma, cand oamenii i-au descoperit beneficiile si proprietatile pentru sanatate. Copacul Alun (Corylus Avellana) este un arbust tip tufa, ajungand la inaltimi intre 6 si 12m. Creanga de alun este recoltata atat pentru produsele de pe ea (alune, frunze, muguri, flori sau scoarta) cat si pentru utilizarile magice si simbolistica.

In mituri si legende la romani dar si in cele de la alte popoare, creanga de alun a jucat un rol important. Asocierea cu magia alba, cu protectia, cu puterea binelui, este datorata faptului ca alunul a fost considerat un copac sacru inca din antichitate. Exista legende care intaresc convingerile despre puterea magica tamaduitoare a acestei plante. In cartile de specialitate se recomanda recoltarea crengutelor de alun pentru utilizari magice, in perioada de pana la 3 septembrie. Orice ritual sau vraja cu aceasta planta, sa se faca pana la sfarsitul echinoctiului de toamna pentru potenta maxima.

Mituri si legende la romani despre creanga de alun si alune

Alunul este un arbore mitic foarte important. Cu creanga de alun femeile pot face vraji de dragoste și pot face furtunile sa inceteze. Cine poarta cu sine o creanga de alun, acela poate face ca vrajitoarele sa nu poata fura laptele vacilor lui. El poate ucide serpi, poate gasi comori ascunse, poate impiedica intrarea in casa a demonilor daca foloseste o ramura de alun. Pe o creanga de alun, care se dă cuiva, pot fi transmise prin anumite vraji, diferite boli. Vorbim asadar de diverse vraji si incantatii folosind creanga de alun, pe care nu vi le pot oferi acum (doar la cerere).

Pe o creanga de alun se gasesc diverse produse, fiecare in parte avand un rol anume. Daca un alcoolic bea un ceai din flori de alun, nu va mai putea suporta alcoolul. Frunzele de alun ajuta la vindecarea muscaturii de sarpe.  Alunele adunate de femei goale vindeca frigurile. Amuleta purtata dintr-o aluna este foarte eficienta, pazește si protejeaza.

In Banat si Oltenia copiii pun crengute de alun pe mormintele din cimitir pentru ca mortii sa se odihneasca in pace.

Ramurile de alun si alunele culese pana la 3 septembrie, se utilizează pentru vindecare, protecție, noroc, clarviziune, divinații, inspirație, înțelepciune, apărare, fertilitate și dorințe.

Crenguta de alun si alunele au mai multe utilizari magice:

 • Alunul este un vechi copac celtic. Ei considerau ca o creanga de alun aduce intelepciune si inspiratie in poezie (creativitate).
 • Inainte de ritualul de divinatie se obisnuia a se consuma alunele de pe o creanga de alun. Ele au proprietatea sa deschida ochii mintii si sa vezi mai bine!
 • Baghetele din crenguta de alun simbolizeaza magia alba si vindecarea.
 • Pentru a gasi apa sau comori ascunse se foloseste o creanga de alun tip Y.
 • Daca tii pe birou sau pe masa de lucru cateva alune atragi mai usor creativitatea si inspiratia.
 • Daca esti afara si ai nevoie de protectie, deseneaza un cerc in jurul tau cu un bat sau o crenguta de alun.
 • Pentru a primi ajutorul zanelor in ritualuri, insira noua alune pe un snur si pune-l in casa sau in locul unde faci ritualuri.
 • Daca porti o coroana din crengi de alun, aceasta iti va amplifica viziunile in ritualul de divinatie.

Creanga de alun

Diancecht zeul vindecarii la druiziDruidul DianCecht, zeul vindecarii, a inventat un amestec care ar vindeca racelile, durerile de gat si viermii. Confrom legendei, acest terci era facut din muguri de alun, papadie, rocoina, macriș si fulgi de ovaz. Amestecul creat de zeul vindecarii trebuia luat dimineata si seara.

3 comentarii la „Creanga de alun si alunele – Utilizari magice si legende la romani”

 1. Eu am folosit o creanga de alun, in Y, ca sa gasesc locul unde am sapat fantana. Si forma, si materialul (lemn de alun) fac ca acest instrument sa fie unul de captare a campurilor energetice, prin cel care il foloseste. E ca o antenta, tu pui intrebarea, si el gaseste! La mine asa a functionat!

 2. Stiu o vecina care si-a lecuit sotul de alcoolism cu un ceai din flori de alun. Pur si simplu de cand i-a dat sa bea nu il mai vezi beat muci. Nu a baut o perioada, dar acum bea din nou dar rar.

  Totusi ce vreau sa zic este ca ceaiul din flori de alun nu este ceva fantastic. Este magic pentru ca vindeca ceva ce cu greu iti vine sa crezi ca poate fi vindecat. Dar stiintific vorbind, se cunoaste ca mugurii de alun au activitate antisclerozanta, restabilesc elasticitatea tesutului pulmonar si favorizeaza combaterea sclerozei ficatului. Ori oare alcoolul, nu aici face leziuni mari?

  Vecinul meu a baut ceaiul asta de mai multe ori. Dar un tratament naturist, adica cand folosesti plante sau extracte din plante, din punct de vedere alchimic trebuie luat in numar magic. In functie de gravitate se poate merge pana la 11 sau chiar 40 de zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

+ 77 = 78