Cum îşi pierd femeile jumătate din viaţă

Un lucru observat de mine zilele acestea a fost că o mare parte a femeilor îşi pierd jumătate din viaţă sau mai multchiar preocupându-se cu îngrijirea corporală, a tot ceea ce înseamnă aspect exterior. Sunt multe lucruri care au legătură cu aspectul lor fizic şi acordă acestora foarte mult timp, timp pe care l-ar putea folosi pentru evoluţia lor, pentru a se descoperi pe sine sau pentru a fi de folos umanităţii.

Toate aceste lucruri pe care le fac pentru a arăta altfel sau pentru a se simţi altfel nu vin decât dintr-un ego foarte puternic şi din neacceptarea propriei persoane.

Ce face o femeie?

cum isi pierd femeile timpulSe machiază (se dă foarte des cu ruj sau luciu de buze, foloseşte fond de ten  şi diferite pudre, perle, farduri pentru pleoape, rimel, foloseşte gene false, îşi tatuează sprâcenele) şi se demachiază, se dă cu foarte multe creme sau soluţii despre care se spune că fac anumite lucruri, îşi face diferite măşti, petrec foarte mult timp căutându-le, aflând informaţii despre ele, cumpărându-le; se pensează, se epilează, îşi fac manichiura, pedichiura, îşi pun unghii false, etc.

La coafură de asemenea intră câteva chestii – înseamnă foarte mult timp doar aranjarea părului, să nu vorbim de schimbarea coafurii sau de vopsitul acestuia care deteriorează nu numai ţesutul părului ci şi pe cel al pielii. Şi spălatul la femei a devenit un proces foarte complex care necesită foarte mult timp, atât spălatul corpului cât şi al părului, folosind foarte multe produse care de asemenea au un grad de toxicitate şi care nu fac decât să îmbătrânească pielea – în timp. Să nu uităm şi de femeile care îşi fac tatuaje, şi acestea cer o anumită atenţie.

O femeie pierde de asemenea foarte mult timp şi cu accesoriile, petrece foarte mult timp la „shopping”. Durează mult până îşi alege hainele, poşetele, papucii, lenjeria intimă şi toate accesoriile, la care se adaugă bijuteriile – preferinţele fiind diferite de la o persoană la alta.

Atunci când femeile vor reuşi să renunţe la multe din cele enumerate de mai sus, vor reuşi să scape de o mare parte a egoului care se umflă atunci când intră în contact cu alte persoane şi doar atunci vor reuşi să petreacă timpul făcând lucruri mult mai importante. Când vor înţelege femeile că frumuseţea este un lucru trecător ce se schimbă de la un moment la altul, vor renunţa să se mai „lupte” să păstreze nişte aparenţe.

La final, ca să existe o completare a acestui articol, îl rog pe Tudor (Stau pe net)  să scrie propria lui viziune despre „Cum îşi perd bărbaţii jumătate din viaţă” – sper să onoreze această invitaţie :)

 

 

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 6 păreri

  1. Razvan Gavrila Razvan Gavrila
  2. raluxas raluxas
  3. Victor Victor

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.