Cum îşi pierd femeile jumătate din viaţă

6 comentarii la Cum îşi pierd femeile jumătate din viaţă

Un lucru observat de mine zilele acestea a fost că o mare parte a femeilor îşi pierd jumătate din viaţă sau mai multchiar preocupându-se cu îngrijirea corporală, a tot ceea ce înseamnă aspect exterior. Sunt multe lucruri care au legătură cu aspectul lor fizic şi acordă acestora foarte mult timp, timp pe care l-ar putea folosi pentru evoluţia lor, pentru a se descoperi pe sine sau pentru a fi de folos umanităţii.

Toate aceste lucruri pe care le fac pentru a arăta altfel sau pentru a se simţi altfel nu vin decât dintr-un ego foarte puternic şi din neacceptarea propriei persoane.

Ce face o femeie?

cum isi pierd femeile timpulSe machiază (se dă foarte des cu ruj sau luciu de buze, foloseşte fond de ten  şi diferite pudre, perle, farduri pentru pleoape, rimel, foloseşte gene false, îşi tatuează sprâcenele) şi se demachiază, se dă cu foarte multe creme sau soluţii despre care se spune că fac anumite lucruri, îşi face diferite măşti, petrec foarte mult timp căutându-le, aflând informaţii despre ele, cumpărându-le; se pensează, se epilează, îşi fac manichiura, pedichiura, îşi pun unghii false, etc.

La coafură de asemenea intră câteva chestii – înseamnă foarte mult timp doar aranjarea părului, să nu vorbim de schimbarea coafurii sau de vopsitul acestuia care deteriorează nu numai ţesutul părului ci şi pe cel al pielii. Şi spălatul la femei a devenit un proces foarte complex care necesită foarte mult timp, atât spălatul corpului cât şi al părului, folosind foarte multe produse care de asemenea au un grad de toxicitate şi care nu fac decât să îmbătrânească pielea – în timp. Să nu uităm şi de femeile care îşi fac tatuaje, şi acestea cer o anumită atenţie.

O femeie pierde de asemenea foarte mult timp şi cu accesoriile, petrece foarte mult timp la „shopping”. Durează mult până îşi alege hainele, poşetele, papucii, lenjeria intimă şi toate accesoriile, la care se adaugă bijuteriile – preferinţele fiind diferite de la o persoană la alta.

Atunci când femeile vor reuşi să renunţe la multe din cele enumerate de mai sus, vor reuşi să scape de o mare parte a egoului care se umflă atunci când intră în contact cu alte persoane şi doar atunci vor reuşi să petreacă timpul făcând lucruri mult mai importante. Când vor înţelege femeile că frumuseţea este un lucru trecător ce se schimbă de la un moment la altul, vor renunţa să se mai „lupte” să păstreze nişte aparenţe.

La final, ca să existe o completare a acestui articol, îl rog pe Tudor (Stau pe net)  să scrie propria lui viziune despre „Cum îşi perd bărbaţii jumătate din viaţă” – sper să onoreze această invitaţie :)

 

 

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

6 comentarii

 1. Răzvan, hai să îți povestesc ceva. Acum 2 săptămâni am mers la un vecin să îi repar PCul. Am stat în fața măgăoaiei vreo 4 ore, nu îmi puteam da seama ce avea. Încercam să reinstalez windows-ul dar de la pasul 1 pur si simplu nu înainta. Am decis că dvd-romul e vinovatul și ca să fiu sigur am zis să mergem să luăm unul cu împrumut de la PCul unei domnișoare la 2 case mai la vale. Vecinu meu intra, asta dormea. Intru si eu si ma duc tinta la unitate, cu surubelnita, desfac carcasa, apoi dvdromul si ma uit la ei. Ea se ascundea sub pătura. Intrun final scoate capul la lumină.

  Fata în mod normal, adică când o vedeam eu pe strada, arata bine. E frumoasă, tânără, vreo 19 ani. Dar, când a iesit de sub pătura m-am speriat. Si-a uitat machiajul pe fata si era … nu pot să îți spun cum arata, dar m-a speriat.

  Ce spui dacă te duci în club, pleci acasă cu una machiata, dimineata cand te scoli te intorci si o vezi langa tine?! Nu te sperii? Asta e o traumă pentru bărbati!

  Oricum, femeile sunt frumoase si fara machiaj, ba chiar asa ar trebui alese, nu cu spoiala ce ascunde adevarul!

 2. Problema este ca multe femei renunta la acest „obicei” la ceva timp dupa ce se marita argumentand: „las ca nu ma alege nimeni” dar fac o mare greseala. BArbatul se obisnuieste cu ceva anume si dupa ce o ia de nevasta incepe schimbarea…in rau!

 3. Barbatii isi pierd jumatate din viata asteptand ca sa termine femeile sa se machieze :)) si nu e un lucru rau, e unul dintre motivele pentru care va iubim!

 4. He, he, femeile … vor renunta la aceste aparente abia in momentul in care si barbatii vor inceta sa intoarca privirea (unii merg chiar si mai departe) dupa astfel de „aparente”.

  Accept provocarea :)

  1. Mulţam!

   Poate vor renunţa atunci când bărbaţii vor înceta, însă totul se întâmplă în mintea lor, a femeilor, aşa că în primul rând totul vine din interiorul lor!Şi mai mult de atât cred că ar fi un prim pas să accepte că cele mai multe dintre aceste acţiuni nu le fac pentru ele, ci pentru partea masculină. :)

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *