Cum sa fotografiem copiii – ce trebuie sa stii

Joita Lucian - fotografii cu copii - toamna cu frunze

Am sa ma prezint pe scurt sunt Lucian, fotograf profesionist, ma ocup cu fotografie de aproape 6 ani si din aceasta indeletnicire si pasiune imi castig existenta.Cineva m-a indrumat o data spunandu-mi „Daca faci ceva din pasiune si poti castiga si un ban care sa iti asigure traiul ,cu siguranta acela e drumul pe care tre sa o iei”…si asa a fost.  Ca invitat sa scriu articole pe acest blog m-am gandit sa va dau cateva tipsuri despre cum sa fotografiem copiii.

Cum sa fotografiem copiii

In primul rand trebuie aleasa o locatie unde copilul sa se simta in largul lui, fie parc fie loc de joaca fie chiar si acasa in camera lui.Desi prefer locurile unde lumina naturala este prezenta iar timpii de fotografiere sunt mai „darnici” sa zic asa adica este mai multa lumina pentru fotografia de tip vantoare, ca daca vrem sa fotografiem un copil cam la asta tre sa ne rezumam, sa vanam expresii, emotii, zambete,etc.

Urmatoarele sfaturi sunt mai mult pentru cei care au  o aparatura ceva mai performanta vorbim despre un DSLR. Este de preferat daca dorim sa facem ceva fotografii inedite sa evitam folosirea obiectivelor ultraangulare, si sa folosim un teleobiectiv, de preferat 70-200 mm de la canon/nikon daca este si varianta cu f2.8 este si mai bine intrucat ne permite mai ales pe focale mari separarea totala a subiectului de fundal, fotografiile cu acest tip de obiective avand un impact foarte mare.Plus ca un teleobiectiv ne permite sa tragem cadre de la o distanta mai mare fata de subiect cee ce il face pe acest sa se simta in largul lui si sa faca abstractie de faptul ca este vanat, ca sa zic asa.Ca aparat foto pentru o reusita cat mai mare este recomandat sa folosim ceva mai rapid adica pe limbajul tuturor cu mai multe cadre (fps) pe secunda.

Cu cat avem mai multe cadre /secunda cu atat focusul nostru va fii unul mai bun mai ales daca copilul se si joaca alearga,etc. Daca nu ne permitem sa folosim un aparat performant, pentru rezultate cat mai bune tre sa apasam in momentele in care subiectul copilul sta nemiscat, in situatiile in care copilul se misca fara un aparat pe masura este foarte greu sa scoatem o fotografie clara, sharp cum se spune in termeni fotografici.Dar sa nu uitam un lucru ca si o fotografie miscata poate fii o fotografie foarte buna daca respectam regulile de compozitie si ne folosim de creativitate.

In speranta ca v-a placut micul meu articol despre cum sa fotografiem copiii, promit ca am sa revin, va las sa vizionati cateva din fotografiile mele.

Al vostru, Fotograf nunta Bucuresti.

 

De Fotograf nunta Lucian

De meserie jurist dar in suflet artist, iubesc fotografia si arta scrierii cu lumina incercand prin fiecare fotografie sa spun o poveste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *