Ejaculare precoce – ce sa faci si cum sa actionezi

Există cupluri în care actul sexual nu se mai consumă, deoarece bărbatul ejaculează înainte de producerea actului. Nu este amuzant, nu este o glumă, ejacularea precoce pur şi simplu se manifesta. Este o reacţie normală a organismului la anumiţi stimuli prea puternici – ejaculare precoce.

Cauze ejaculare precoce

Cauzele ejacularii precoce sunt multiple:

 • emoţii/sentimente puternice faţă de parteneră,
 • timiditate,
 • neîncredere în propria persoană,
 • eşecuri din alte relatii în planul sexual,
 • lipsa experienţei (virginitatea) şi probabil mai sunt şi alte cauze.

cum sa actionam in caz de ejaculare precoceSoluţia indicată pentru ejaculare precoce  este un control la un cabinet de specialitate (sunt destul de multe). Dar ce e cel şi cel mai important – ÎNCREDEREA şi SUSŢINEREA din partea partenerei. Atunci când partenera este alături de tine, nu are aşteptări de la tine, te înţelege, te motivează să treci peste, este dispusă să te accepte pe tine cât şi situaţia.  Aceasta este cheia ieşirii din această problemă (pentru cei mai mulți este considerată a fi o problemă). Poţi să mergi la orice medic, la orice control, dacă nu reuşeşti să-ţi recapeţi încrederea în propria persoană, e doar o pierdere de timp, apar îmbunătăţiri, dar pe termen scurt.

De cele mai multe ori în cazul apariţiei acestor reacţii bărbaţii intră în panică. Acest lucru nu serveşte la nimic şi  nu este de nici un ajutor. Criza înrăutăţeşte situaţia şi o agravează. Indicata este păstrarea calmului şi ieşirea din situaţie. Partenera trebuie să fie dispusă să încerce să aibă un act secual, chiar dacă acesta va eşua, asta de mai multe ori până se va trece la următorul pas…

Ce sa fac in caz de ejaculare precoce?

Aceasta este o situaţie care îţi relevă şi care este stadiul în care se află relaţia cu partenera. Asa afli ce şi cum gândeşte ea. Chiar simpla comunicare cu partenera de viață îți poate schimba problema într-o clipa. In momentul în care ea îți spune că are încredere în tine, că te iubește oricum și că relația secuală este puțin relevantă față de alte lucruri, atunci sunt șanse enorme de a te transforma, de a trece peste această problemă de ejaculare precoce. Doar așa poți prinde încredere în tine, în partenera si in relatia dintre voi.

În momentul în care vei alege să vizitezi un psihoterapeut, și acesta te poate ajuta foarte mult chiar sa scapi de ejaculare precoce. In urma unor sedinte de psihoterapie vei afla foarte multe lucruri destul de subtile despre tine pe care nu le conștientizezi in prezent. Aceste lucruri te vor ajuta să întelegi situația în care te afli. Te vor ajuta sa descoperi care sunt cauzele ejacularii precoce.

În plus, pentru cei care au probleme de ejaculare precoce, foarte indicate sunt exerciţiile fizice pe care le găsiţi în articolul Muşchiul PC(pubococcigian) , exerciţiile Kegel şi performanţa secuală.

Articol etichetat cu:

Discuții: 29 păreri ~ Pagina 1

 1. ciobi ciobi
 2. ciobi ciobi
 3. ciobi ciobi
 4. ciobi ciobi
 5. brad patrick brad patrick
 6. paula paula

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.