Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Ritualul ceaiului – cum sa bei o ceasca de ceai

Ceaiul este un motiv pentru un întreg ceremonial în cele mai multe ţări şi, chiar în acest stil de viaţă accelerat, nu există nimic mai relaxant sau care să ne centreze mai mult decât pregătirea liniştitoare a unui ceai din plante.

Multe plante trebuie să fie pregătite într-un mod unic. În timp ce ceea ce stă la baza preparării ceaiului este uşor de înţeles (se fierbe / se infuzeză / se bea), ai posibilitatea să extinzi bucuria şi liniştea pe care o poate conferi acest ceremonial al pregătirii, urmând câţiva paşi de bază:

Aroma de ceai

Aroma are la bază mai multe aspecte, gustul fiind cel mai puternic. Dar, ca şi cum ai urmări un film fără muzica de fundal, fără gust, aroma nu este la fel de expresivă. Puterea de vindecare a numeroase ierburi, în special a celor digestive, poate fi realizată în parte prin simpla aromă a ceaiului. Se ştie că simţul mirosului declanşează acţiunea în organism, care poate avea efecte puternice si profunde.

Apa pentru ceai

O apă pură face un ceai bun. Apa curată este esenţială şi, în cele mai multe cazuri trebuie să fie pe cât de fierbinte posibil pentru a infuza. Acesta este motivul pentru care eticheta ceaiului cere aproape fierberea apei de cele mai multe ori.

servire ceai

Ceainicul

Ceainicul este important, precum şi vasul utilizat pentru a fierbe apa. Cei pentru care prepararea ceaiului este un ritual nu utilizează niciodată vase metalice pentru fierberea apei. Nu voi intra în dezbaterea folosirii aluminiului, însă este suficient să spun că vasele ceramice chinezeşti pentru plante sunt preferate de numeroşii băutori de ceai. Utilizarea unui filtru de cafea nu este indicată, cu atât mai puţin utilizarea microundelor. Până la urmă ceaiul este pentru tine, aşa că încearcă să faci din preparearea lui un ritual pe cât posibil.

Momentul savurării ceaiului – cum sa bem un ceai

„Cufundă-te” în ceaşcă , relaxează-te şi lasă-ţi simţurile să se bucure de aroma şi gustul ceaiului. Se ştie că avem 5 simţuri pe care le acceptăm în mod normal, şi „pierderea” unuia dintre ele într-o ceaşcă de ceai poate fi la fel de revigorantă ca un pui de somn.

Discuții: 3 păreri

  1. Florin Florin
  2. ramonika ramonika

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.