Dacă vrei să afli cum ai dormit

Puteţi face un exerciţiu foarte simplu. Dimineaţa, imediat după ce aţi reuşit să vă ridicaţi din pat, după ce v-aţi spălat, în faţa geamului deschis, respiraţi profund de câteva ori, liniştit, calm. Apoi aduceţi mâinile în faţă cu o mişcare de rotaţie ca şi cum aţi face un glob, cu palma stângă în sus şi palma dreaptă deasupra ei, la o distanţă de o palmă una de cealaltă. Încet ridicaţi mâna dreaptă în sus, cu palma îndreptată spre cer şi mâna stângă o coborâţi în jos cu palma îndreptată spre pământ.

Concomitent, ridicaţi piciorul drept îndoit şi cu talpa îndreptată puţin spre genunchiul stâng. Respiraţi în abdomen în reprize de câte 3 inspiraţii-expiraţii, apoi schimbaţi; palma mâinii stângi în sus, dreapta spre pământ şi piciorul stâng îndoit cu talpa puţin spre genunchiul drept. Respiraţi acelaşi număr de inspiraţii-expiraţii. Dacă veţi executa uşor acest exerciţiu, fără să vă pierdeţi echilibrul în nici una din poziţii atunci aţi avut un somn bun. În acelaşi timp acest exerciţiu echilibrează energiile organismului, în cazul în care există dezechilibre între partea dreaptă şi partea stângă a corpului.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii

  1. interesanta „tehnica”. Eu imi pierd echilibrul indiferent.
    Aveti un blog foarte interesant. O rugaminte daca se poate, muzica in Shamanic Music e minunata. Imi puteti da si mie codul sa o inserez… e foarte linistitoare

    1. Foarte multă lume ne-a cerut muzica de pe blog. Am da-o cu mare drag dar nu se poate lua un cod ceva pentru că playlistul e făcut manual. Dacă doreşti îţi putem oferi muzica să o descarci şi să o asculţi tu acasă … Mă voi gândi la o alternativă să o poţi pune şi la tine pe blog, să văd dacă este posibil!
      În plus, unde este originalitatea? Muzica de pe blogul nostru şi multe alte melodii de acest gen găseşti pe întreg internetul. Fii mai original şi fă-ţi propriul playlist pentru blog.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *