Dansul celor o mie de mâini

2 comentarii la Dansul celor o mie de mâini

Am primit acest video pe email. Mi s-a părut „Wow!”

În China există un dans extraordinar care se numeşte „Guan Yin cu o mie de maini”. Datorită gradului de coordonare cerut, execuţia perfectă ar fi fost extraordinară, chiar dacă aceste dansatoare nu ar fi fost surde.  Cele 21 de dansatoare sunt complet surde şi  mute. Ele urmăresc semnele antrenorilor situaţi în cele patru colţuri ale scenei, realizând un spectacol remarcabil.

Debutul internaţional a avut loc la Atena cu ocazia spectacolului de închidere a Jocurilor Olimpice 2004..Dar acest dans face parte din repertoriul Trupei de artişti chinezi cu handicap de mult timp.

Prima dansatoare (are 29 de ani) şi este absolventă a Institutului de artă din Hubei. Videoclipul a fost inregistrat la Beijing.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. Cand te gandesti la oameni „handicapati” vezi unii care habar n-au sa scrie…Chinezoaicele astea sunt mai „performante” decat cel mai performant om normal…Adica uite-te la cum misca mainile, atat de lin si clar incat juri ca sunt miscari de peste!!!!!

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *