De ce amani lucrurile? Pentru ca e firesc si natural

Întrebarea ” de ce amani lucruri ” îți este adresată ție, dragă cititor, pentru că eu deja știu de ce amân lucruri. Înainte de a primi răspunsul tău, îți voi spune de ce o fac eu și, pe lângă, voi enumera alte câteva motive pentru care oamenii în general preferă să amâne lucruri.

De ce amân lucruri?

 1. Pentru ca nu le consider a fi importante – aici intră lucrurile din categoria „trebuie”, însă e vorba de acel trebuie al societății, de acea multe dintre aceste lucruri le amân, sau chiar le scot de tot de pe listă, în funcție de repercusiuni.
 2. de ce amani lucruriPentru a câștiga timp – după cum se spune, timpul este cel mai bun prieten al nostru și le rezolvă pe toate, ei bine, sunt anumite cazuri în care pur și simplu las lucrurile să se întâmple, oricum natura lucrează de la sine.
 3. Pentru că îmi este frică să acționez, să reacționez, să primesc un refuz, mi-e frică de eșec etc.
 4. Pentru că îmi este greu să le fac de una singură, de aceea de multe ori amân lucruri până în momentul în care apare cineva în peisaj care mă poate ajuta.
 5. Pentru ca nu imi permit din punct de vedere financiar – se întâmplă de multe ori să vreau un lucru, să vreau să fac ceva, însă nu îmi permit, așa că mintea mea amână acel lucru până în momentul în care apare sursa de venit ce îmi poate oferi satisfacția dorită.
 6. Pentru că simt că nu e momentul potrivit – poți să-i spui intuiție, însă se întâmplă să știu că nu trebuie să fac un lucru la un moment dat, și simt asta în tot corpul meu, sau dacă nu, mintea mea îmi repetă continuu că nu e cazul, nu aici și nu acum – poate altă dată.

De ce  amână oamenii lucrurile în general?

 1. Exista în prezent foarte multe persoane care amână lucruri pentru că nu le place să facă „ce trebuie”
 2. Pentru că vor să fie în centrul atenției, unici.
 3. Pentru că nu le place ceea ce ar trebui să facă, așa că amână sau renunță.
 4. Pentru a se sustrage și a lăsa pe altcineva să facă un anume lucru, în locul lor.

Tu de ce amani lucrurile?

Ai alte motive decât noi? Sau e vorba de aceleași motive, puse în diferite ipostaze?

Până la urma urmei, sa amani lucruri este ceva fiersc deoarece în aceastas viata nu suntem obligati sa facem nimic. Teoretic pentru cei mai multi dintre noi, viața ne este dată să facem ce vrei noi, deci nici măcar nu ar trebui să existe termenul de amânare – toate au timpul lor, daca tot aducem in discutie timpul, care este irelevant.

 


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

O parere

 1. ion huma ion huma

Spune parerea ta!

 

Sus