Despre convocare

Niciun comentariu la Despre convocare

Muribunzi şi oameni plini de viaţă au citat adesea, sub formă de imprecaţie, anumite persoane să compară în faţa Domnului într-un răgaz de timp limitat. Astfel, Ferdinand al IV-lea, regele Castiliei, a fost convocat la treizeci de zile şi, într-adevăr, a murit într-a treizecea. Papa Clement al V-lea şi Filip cel Frumos au fost citaţi de către Jacques de Molay să compară înainte de sfârşitul anului şi au murit în acest interval.

Mai recent, spre 1940 (pentru a nu da decât acest exemplu), un ţăran de pe lângă Niort ştia că este condamnat de un vrăjitor să moară în fotoliul său. Cuprins ,de panică, el a plecat la azil, pretextând vârsta înaintată şi precaritatea resurselor sale. Într-o duminică, a fost învoit şi s-a dus acasă, s-a aşezat, fără să-şi dea seama, în fotoliul cu pricina; realizând, probabil, imprudenţa comisă, a murit subit.

A convoca înseamnă deci în magie sau în vrăjitorie a rosti o sentinţă de moarte executiva în împrejurări sau în termene fixate cu o precizie redutabilă.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *