Google a blocat domeniile gratuite co.cc – banate dar de ce?

Google a blocat domeniile gratuite co.cc

Aproape că am căzut în plasa acestei probleme. Ştiţi că eram şi noi pe acest tip de subdomeniu înainte, şi nu pentru că nu aveam bani de un domeniu ci pentru că am adunat 2 ani de activitate cu poziţie bună pe motoarele de căutare. O schimbare de domeniu nu prea ne încânta, dar am fost forţaţi de împrejurări şi totuşi … de ce Google a banat subdomeniile co.cc?

Căutând pe google search site:co.cc se observă clar că nu mai sunt indexate şi nu mai apar la rezultatele căutărilor, paginile de pe domeniile co.cc. Adică mai pe scurt, google şi-a luat adio de la aceste domenii. Interesant, cred că este primul caz din istorie!

Tot ceea ce mai poţi face dacă eşti în această situaţie e să îţi achiziţionezi un domeniu nou. Te invit să vezi preţurile şi oferta de la godaddy …

Apoi, vei transfera site-ul tău pe nou domeniu, şi vei porni o redirecţionare permanentă 301 cu ajutorul fişierului .htaccess. Între timp trimiţi o cerere de reconsiderare la google, prin care explici sincer şi clar, că îţi transferi domeniul pe o adresă nouă. Asta te ajută să îţi păstrezi parţial sau total poziţia vechiului subdomeniu co.cc.

Cererea de reconsiderare este posibil să fie respinsă, dar oricum ar fi, transferul trebuie să îl faci. Paginile tale sunt scoase din căutări, deci nu vei fi notat cu conţinut dublu. Urmează să încerci să recuperezi din backlinkurile vechi, anunţând webmasterii sau siteurile unde ai link, să schimbe adresa veche cu cea nouă.

Nu poţi decât să te bucuri de linişte acum. Domeniile co.cc erau şi sunt o pierdere de vreme. Tot ce e gratis nu e bun, e o regulă, uneori eşti obligat să suporţi nişte consecinţe când vine vorba de domenii gratis sau gazduire gratis, cu care nu poţi să răzbaţi căci atunci când îţi faci cont, esti de acord cu termenii şi condiţiile unde, la co.cc cel puţin, scrie clar că au dreptul de a-ţi opri serviciile oferite dacă observă ei ceva dubios ori că ceva nu le convine. Îţi spun din experienţă!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii

  1. Mai nou.. najoritatea programelor antivirus , antispywere, .. gen nod32, kaspersy sau norton blocheaza accesul catre aceste siteuri.

    Ps. pt ca si eu am un site cu terminatie .co.cc*

    *(nui dau numele sa nu zica ca fac CEO)

  2. Si eu am avut un site pe domeniul co.cc, aveam chiar PR 1, si am observat ca lipseste complet din google. Am crezut ca m-a penalizat si am schimbat domeniul definitiv.
    Se pare insa ca co.cc era de vina, nu eu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *