Drive Angry film bun şi fără 3D

Drive Angry 2011 - Nicolas Cage
Drive Angry 2011 - Nicolas Cage

Recunosc, primele 20 de minute aproape că am crezut că este serios filmul. Adică vreau să spun că parcă totul era pe bune, un subiect clasic de film cu acţiune. Nicolas Cage oricum este un actor bun, la fel pot spune şi despre William Fichtner, dar în filmul Drive Angry, cei doi par a fi căzuţi din lună. După mai bine de 50 de minute de film, se confirmă presupunerea, nu-s căzuţi din lună dar sunt plecaţi dintr-un fel de iad, desigur cu treburi pe Pământ.

Normal, nu vă spun ideea filmului ca să îl vedeţi şi să vă minunaţi, dar să nu vă aşteptaţi la ceva clasic! Filmul este cu siguranţă o dovadă a drogurilor consumate de regizorii de la Hollywood, altfel nu îmi explic şi prezenţa unor hippy prin film. Chiar şi personajele secundare au o costumaţie şi un machiaj de te întrebi de unde i-a adunat şi pe ei.

Nu ştiu de ce dar scena când i-o trage chelneriţei şi intră peste el bătăuşii şi îi împuşcă în timp ce i-o trage şi ăleia, îmi e tare cunoscută. Altă scenă nostimă e faza când „contabilul” aruncă moneda şi după ce o prinde, instantaneu scoate legitimaţia de FBI, fază aproape stupidă la cât de fantastic de rapid e rulată.

Interesant, arma lui magică, trage un glonţ ce poate omorâ zei. Ironic sau nu, pe un glonţ se vede cum scrie în latină „Deus Velox Nex” tradus înseamnă „Dumnezeu a învins violent moartea”.

Oricum mi-au plăcut nişte replici, le consider chiar geniale.

„- Ca să ştii, eu nu iau autostopişti!
– Nu aveam degetul ridicat.”

„Se pare că n-am altă soluţie …
O să îmi iau prietenul din Kentucky (o bâtă).”

„- Eşti ambiţios!
– Cred.
– Da, suntem ambiţioşi. Îmi pot da seama. Succesul înseamnă promovare, mărire de salariu, vă garantez.”

„- Dă-mi un singur motiv pentru a nu te împuşca în faţă!
– Conduc.”

Drive Angry 2011 - Nicolas Cage
Drive Angry 2011 – Nicolas Cage

Din ce mi-am dat seama filmul este plin de simbolistică. E clar, este vorba despre lupta dintre bine şi rău, dar simbolistica este brutal de evidentă. Pentagrame, şerpi … ba chiar este o aluzie cum că „Contabilul” este Anubis. Desigur, răul despre care se vorbeşte în film cică e mai mult decât Satana, Diavol, Belzebut, care cică e doar un vai de capul lui, un modest, şi cică chiar se simte ofensat şi îl deranjează că sataniştii fac jertfe, omoară copii şi alţi oameni, în numele lui.

Partea proastă eu o consider finalul. Happy End! Nicolas îi omoară pe toţi după care a plecat din Iad, salvează şi fata, şi pleacă prieteneşte fix cu contabilul care venise din Iad după el să-l aducă înapoi. Banal!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

5 comentarii

    1. Se merită, actorii sunt buni, rolurile sunt jucate impecabil. Deci e de văzut, altfel nu scriam despre el. E suspans, e comedie, e acţiune…e fain :)

  1. Cam tras de par filmu’ asta.

    Mi-a placut ce ai zis: „Filmul este cu siguranţă o dovadă a drogurilor consumate de regizorii de la Hollywood, altfel nu îmi explic şi prezenţa unor hippy prin film.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *