WP SEO: Elimini category din URL si urci în SERP mai sus

În câțiva pași, te învăț cum să elimini category din URL pentru blogul tău cu motor WordPress. Din punct de vedere SEO asta înseamnă performanță. Un URL scurt, sugestiv și cu formă controlată, înseamnă dovadă de profesionalism și o poziție mai bună în SERP (răsplată de la Google).

Dacă te întrebi de ce să elimini category din URL, îți dau doar două motive mari:

  • În primul rând pentru că noi suntem români şi acest cuvânt nu este inclus în vocabularul nostru. Ce să caute el întrun URL românesc?
  • Un al doilea motiv ar fi că astfel scurtăm adresa URL şi vom afişa doar ceea ce contează, cuvinte cheie. Asta înseamnă să fii profesional în imagine!

Cum elimini category din URL în 3 pași:

  1. Dacă vrei beneficii maxime dupa ce elimini category din URL, ai nevoie și de structura Permalink-ului corespunzător. În panoul de administrare WordPress (Dashboard) mergi la Settings > Permalinks și acolo alegi structura Custom. Completezi cu:  /%postname%/ (exact așa, cu slash înainte și după). Asta îţi va asigura URL-ul cu structura : blogultau/titlul-articolului/.
  2. Pasul doi, pe pagina Settings > Permalinks te asigur și că la secţiunile Category base şi Tag base nu este completat nimic. Salvezi modificările şi treci la pasul următor, ca să elimini category din URL.
  3. Nu ai nici un cod! Înstalezi pluginul  FV Top Level Categories și el te ajută să elimini category din URL în siguranță fără să ai erori și desigur, rămâne valabil și dacă îți schimbi tema!

Cum sa elimini category din URLDacă elimini category din URL poți elimina și tags din URL?

În WordPress tag-urile sunt folosite strict pentru navigarea internă. Google nu este deloc încântat de indexarea lor (poți fi penalizat pentru conținut dublu)! Totuși, dacă încă le mai folosești, soluția corectă pentru optimizare SEO este să spui motoarelor de căutare să nu indexeze arhiva cu articole pe taguri.

Ca să elimini tags din URL eu zic că nu are rost. Ceea ce poți să faci însă, este să aplici una din soluțiile de mai jos (sau primele două):

1. În fișierul header.php al temei tale wordpress, adaugă codul următor, înainte de </head>:
<?php if(is_tag()) { ?>
<meta name="robots" content="noindex, nofollow">
<?php } ?>

2. În fișierul robots.txt localizat în directorul principal al siteului tău (ai nevoie de access FTP pentru a schimba conținutul acestui fișier, sau a-l crea dacă nu există), adaugă următoarele:
# Pentru toti bot-ii
User-agent: *
Disallow: /tags/*
Allow: /*

3. Sau poți folosi pluginul Yoast WordPress SEO care printre multele sale funcții utile, în secțiunea Titles and Metas, în tabul taxonomiilor, are o casetă ce trebuie bifată și … adio indexarea tagurilor!

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 14 păreri

  1. Unity Unity
  2. Bogdan Bogdan
  3. Silviu Silviu

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.